Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

5 lucruri esențiale pe care le-am învățat de la specialiștii în pariuri

Pariurile sportive pot reprezenta o sursă de venit dacă sunt tratate cu seriozitate. Cine respectă „regulile jocului” își crește șansele de a fi pe plus, iar aceste reguli se deprind în timp. În acest articol îți voi vorbi despre 5 lucruri esențiale pe care le-am învățat de la pariorii cu experiență.

Site-ul meu de referință în materie de ponturi și „parte teoretică” este www.PariuriX.com. Dacă citești articolele postate acolo este ca și când ai parcurge un curs complet de pariere. „Profesorii” nu au atestate, dar sunt recomandați de rezultatele ponturilor postate zilnic. Din punctul meu de vedere, cel puțin la fel de utile ca avancronicile sunt articolele despre pariuri sportive, în care găsesc idei care mă ajută să fiu mai bun în această „treabă”.

Sunt zeci de sfaturi de genul „ce trebuie să faci”. Ok, în peste 10 ani de pariuri, am învățat, însă, că este mai important să respecți „ce nu trebuie să faci”. Interdicțiile le poți afla tot de la pariorii de succes, care s-au fript la rândul lor, dar au reușit să nu mai repete greșelile. 

Dacă reușești să respecți cele 5 interdicții de mai jos, îți dau în scris că vei fi pe plus la pariuri pe termen lung. Nu știu dacă te vei îmbogății, depinde de banii pe care ești dispus să îi investești, dar vei fi pe plus.

 

1. Nu paria doar de dragul de a paria.

Este esențial să joci doar pe meciuri în care cunoști bine ambele echipe. Îți dau un exemplu: am ținut neapărat să joc pe meciurile din preliminariile primului tur preliminat al Ligii Campionilor. În cele mai mult partide existau favorite principale, gen Ludogoreț – Crusaders (terminat cu 7-0!), în care echipele puternice aveau cote foarte mici. Mi-a atras atenția meciul Suduva vs APOEL, pentru că ciprioții aveau cotă 1.50 la victorie. Am considerat-o foarte bună, pentru că știam că APOEL a tot jucat în ultimii ani în grupele Ligii Campionilor. Am pariat, deși nu știam nimic de Suduva. În minutul 30, lituanienii conduceau cu 3-0! S-a terminat 3-1 și am pierdut.

E înșelător să joci mize mici pe meciuri de care nu ești singur, considerând că nu e mare pierderea. Aceste mize se adună și vei vedea că pierderea totală e mare.

 

2. Nu încălca managementul banilor

Nerespectarea acestei interdicții duce la faliment. Concret, managementul banilor înseamnă să nu pariezi mai mult de 10% din buget pe un singur pariu, astfel încât o serie necâștigătoare să nu îți consume tot bugetul. 

De exemplu, pleci de la un buget de 100 de lei. Ai ghinion și pierzi primele cinci pariuri, dar le câștigi pe următoarele cinci. Iau pentru toate pariurile o cotă de 2.00, ca să fie mai ușor de înțeles.

Varianta I – respecți managementul banilor:

Pariu 1 – miză 10 lei. Pierdut. Buget rămas: 90 de lei

Pariu 2 – miză 9 lei. Pierdut. Buget rămas: 81 de lei

Pariu 3 – miză 8 lei. Pierdut. Buget rămas: 73 lei

Pariu 4 – miză 7 lei. Pierdut. Buget rămas: 66 de lei

Pariu 5 – miză 6 lei. Pierdut. Buget rămas: 60 de lei

Pariu 6 – miză 6 lei. Câștigat. Buget rămas: 72 de lei

Pariu 7 – miză 7 lei. Câștigat. Buget rămas: 86 de lei

Pariu 8 – miză 8 lei. Câștigat. Buget rămas: 102 lei

Pariu 9 – miză 10 lei. Câștigat. Buget rămas: 122 de lei

Pariu 10 – miză 12 lei. Câștigat. Buget rămas: 146 de lei

Varianta II – nu respecți managementul banilor și joci la recuperare dublând miza după fiecare pariu pierdut:

Pariu 1 – miză 10 lei. Pierdut. Buget rămas: 90 de lei

Pariu 2 – miză 20 lei. Pierdut. Buget rămas: 70 de lei

Pariu 3 – miză 40 lei. Pierdut. Buget rămas: 30 lei

Pariu 4 – miză 30 lei. Pierdut. Buget rămas: 0 de lei

Pariu 5 … nu mai există, și nici celelalte 5, care te-ar fi adus pe plus dacă ai fi respectat managementul banilor

 

3. Nu te baza doar pe statistică

Statistica ar trebui să reprezinte doar un capitol din analiza unui meci. Informațiile de context sunt foarte importante: motivația echipelor (mai ales pe final de sezon), gradul de rivalitate (dacă e derby, pozițiile ocupate în clasament de cele două echipe chiar nu contează), absenți, atmosfera din cadrul lotului, condiții meteo etc.

4. Nu juca bilete cu mai mult de două selecții

Pariorii profesioniști joacă doar bilete single, iar acest lucru spune totul despre interdicția de a juca bilete tip „cearșaf”. Două selecții pe bilet sunt deja prea multe, dar „se acceptă” pentru cei care pariază doar pentru divertisment. 

5. Nu paria dacă nu te poți concentra pe această activitate

Ai șanse minime să identifici pariuri câștigătoare dacă ești obosit sau dacă ești cu gândul la alte probleme. Nu mai vorbesc de situația în care ai consumat alcool. 

Am ordonat interdicțiile în ordinea pe care o dau eu importanței lor, dar există o legătură strânsă între ele. Dacă nu gândești limpede din cauza punctului 5, cu siguranță vei încălca punctul 2. Dacă nu cunoști informațiile de context de la punctul 3, te găsești în situația de la punctul 1 ș.a.m.d. Chiar dacă pariurile reprezintă o formă de distracție, e păcat să arunci banii pe fereastră.