Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Adrian Mihalcea, mulțumit de achizițiile Dunării Călărași

Antrenorul Adrian Mihalcea a sunat adunarea pentru luni, 26 iunie, ora 17.00. “Galben – albaştrii” vor avea la dispoziţie 5 săptămâni de pregătire, startul noului sezon al ligii a 2-a fiind programat, după toate probabilităţile, pentru sâmbătă, 29 iulie. “Reunirea va avea loc luni, 26 iunie, ora 17.00, la stadion. În primele 3 zile vom efectua vizita medicală. În prima săptămână, băieţii vor face şi nişte teste urmând să demarăm şi şedinţele de pregătire. Vom avea zilnic câte două antrenamente. Am dori ca sâmbătă să jucăm şi primul amical. Va fi puţin mai greu pentru că nicio echipă din zonă nu a reluat pregătirile. Sper totuşi să găsim o modalitate, în acest sens. Acelaşi ritm de lucru îl vom imprima şi perntru a doua săptămână de lucru” a declarat Mihalcea care a mai adăugat că din 10 sau 11 iulie, timp de 10 zile echipa va efectua un stagiu de pregătire centralizată, locaţia nefiind încă stabilită. “Dorim ca pe 10 sau 11 iulie să plecăm într-un cantonament de pregătire centralizată. Momentan, nu-i bătută în cuie locaţie, însă cu siguranţă vom pleca. Ne vom întoarce în jurul datei de 22 iulie, cu o săptămână înainte de startul noului sezon, evident dacă va fi menţinută de către federaţie data de 29 iulie. În acea ultimă săptămână ne vom antrena la Călăraşi pentru a pune la punct ultimele detalii legate de startul campionatului. Acesta ar fi programul nostru pentru această perioadă de vară, precompetiţională” a mai susţinut antrenorul Dunării, Adrian Mihalcea, pentru site-ul oficial al clubului, afcdunareacalarasi.ro

În perioadă scursă de la finalul sezonului 2016 – 2017 şi până în prezent, conducerea Dunării n-a avut vacanţă lucrând intens la achiziţionarea de jucători pentru noul campionat care va debuta, cel mai probabil, pe 29 iulie. Preşedintele Bogdan Leu împreună cu antrenorul Adrian Mihalcea au reuşit să prefecteze până acum 4 transferuri, alţi doi jucători, aflaţi la final de contract, fiind convinşi să continue la Călăraşi.

La capitolul „veniri” figurează: mijlocaşii, Andrei Puşcaşu (Dacia Unirea Brăila) şi Silviu Pană (Olimpia Satu Mare) şi atacanţii, Gelu Velici (Naţional Sebiş) şi Valentin Buhăcianu (Atletico Vaslui). Vor evolua în continuare pentru gruparea din B-dul Republicii, 39, portarul Cezar Lungu şi fundaşul Florian Ibrian.

Antrenorul Adrian Mihalcea susţine că încă nu s-a finalizat campania de achiziţii iar cei veniţi înseamnă „câştiguri” pentru Dunărea având în vedere experienţa lor, doi dintre ei activând chiar şi în liga I. „Dacă am face o paralelă între ce a fost în vara trecută şi ce se întâmplă acum, am putea spune că am terminat campionatul mult mai solizi. Nu suntem nevoiţi să facem prea multe schimbări la nivelul lotului. Am adus jucători de calitate, S. Pană, A. Puşcaşu, G. Velici, V. Buhăcianu. Sunt sigur că ne vor ajute în noul sezon. Am realizat aceste transferuri dialogând permanent cu domnul preşedinte Bogdan Leu. Lista nu s-a închis, suntem în discuţii cu câţiva jucători, să vedem în ce măsură reuşim să finalizăm cu succes aceste negocieri.” a declarat Mihalcea care a continuat „Până în momentul de faţă, ne-am cam atins obiectivele. Suntem în mare parte acoperiţi în zona „ofensivă” a lotului. Intenţionăm să achiziţionăm un nou vârf de atac care, de fapt, ne-a lipsit anul trecut. Mă refer la acel tip de atacant care să fie golgeterul echipei care „să garanteze” 10-15 goluri pe sezon. Din acest punct de vedere am avut o problemă în sezonul precedent”.

 

Ce spune Mihalcea despre cei 4 jucători transferaţi până în momentul de faţă la Călăraşi

Despre Silviu Pană: “Jucător care a evoluat în liga I atâţia ani plus o evoluţie extraordinară sezonul trecut sub tricolul Olimpiei Satu Mare, formative care s-a bătut pentru o perioadă pentru unul din locurile fruntaşe.“

Despre Andrei Puşcaşu: “Pe Andrei îl ştim de atâta vreme. Mi l-am dorit la Călăraşi la fiecare pauză competiţională însă nu s-a putut fiind jucător sub contract. E jucător care nouă ne-a pus atâtea problem marcând şi golul victoriei Daciei în partida cu Dunărea din prima etapă a returului. E un jucător de echipă, cu o bogată experienţă în liga a 2-a.”

Despre Gelu Velici: “Un jucător cu calităţi extraordinare. A trecut printr-o perioadă mai puţin fastă dar sunt de părere că oricine merită o a doua şansă şi va trebui să profite. Ştiu că a fost şi în curtea lui Dinamo, ori ca să ajungi la o echipă de top, se presupune că ai calităţi.Din păcarte, n-a reuşit să se impună acolo, însă dacă se gândeşte doar la fotbal, va fi un câştig pentru noi.”

Despre Valentin Buhăcianu: “Un jucător cu o evoluţie foarte bună anul trecut. A marcat 15 goluri la Vaslui şi vreo 9, dacă nu mă înşel, pentru Bucovina Pojorâta, în liga a 2-a. E un atacant care ne poate ajuta.”

 

Silviu Gabriel Pană – Mijlocaş / Scurt CV

S-a născut la Bucureşti, pe 24 septembrie 1991. Ultima oară la Olimpia Satu Mare. A jucat la Concordia Chiajna, Săgeata Năvodari, Pandurii, Viitorul Constanţa, FC Braşov, Olimpia Satu Mare. Are 77 de partide disputate în liga I.

 

Andrei Răducu Puşcaşu – Mijlocaş / Scurt CV

S-a născut la Brăila pe 10 aprilie 1990. Ultima oară la Dacia Unirea Brăila. A mai evoluat la CF Brăila, Conpet Cireşu, Gloria Buzău, Dacia Unirea Brăila.

 

Gelu Miodrag Velici – Atacant / Scurt CV

S-a născut la Timişoara, pe 22 aprilie 1992. Ultima oară la Naţional Sebiş. A mai jucat la Ceahlăul Piatra Neamţ, Dinamo Bucureşti, Fortuna Câmpina, Dinamo II, Naţional Sebiş, Cetate Deva. Are 23 de prezenţe în liga I.

 

Valentin Buhăcianu – Atacant / Scurt CV

S-a născut la Suceava pe 28 octombrie 1993. Ultima oară la Atletico Vaslui. A evoluat la Bucovina Pojorâta (L2) şi Atletico Vaslui (L3).

 

sursa: afcdunareacalarasi.ro