Așa analizează specialiștii meciurile de fotbal

0

Analiza corectă a unui meci nu atrage cu sine triumful în pariuri, însă cu siguranță, acest proces este unul dintre factorii cei mai importanți din economia succesului în acest domeniu. Totodată, chiar și cei care analizează foarte bine meciurile, respectă cu maximă strictețe o strategie de money management eficientă și evită să comită acele greșeli tipice nu au garanția că vor putea fi profitabili la sfârșit de an. Aceasta este realitatea, pariurile sportive trebuie tratate ca pe un hobby și în nici un caz nu trebuie să fie considerate ca fiind o sursă de câștig. Cei care au aspirații spre acest ideal însă, trebuie să fie cumpătați și să-și stabilească obiective realiste, acceptând înfrângerile și învățând de fiecare dată din greșeli.

Revenind totuși la subiectul principal, vă vom prezenta în continuare felul în care analizează specialiștii meciurile de fotbal, pentru că acesta este cel mai pariat sport la atât nivel European, cât și la nivel național.

Analizarea unui meci de fotbal trebuie să înceapă prin compararea unor date sau valori simple, precum:

 • valoarea loturilor și a primului 11 probabil al celor două echipe
 • poziția în clasament și forma arătată recent atât conform jocului prestat, cât și conform rezultatelor în sine
 • randamentul celor două echipe acasă, respectiv în deplasare
 • încărcătura ultimelor meciuri directe, acolo unde este cazul
 • miza efectivă a meciului pentru fiecare echipă în parte.

 

Apoi, pentru a merge în profunzime, pariorul de top analizează și aspectele tehnico-tactice ale celor două echipe:

 

 • indisponibilitățile, momentul producerii, valoarea celor absenți și valoarea celor care îi vor înlocui
 • stilul de joc al echipei, mentalitatea antrenorului și a jucătorilor în diverse situații de joc
 • puncte forte și slăbiciuni cu privire la duelurile cele mai probabile care vor avea loc pe teren, spre exemplu extrema dreaptă vs. fundașul stânga advers etc.

De multe ori neglijate, condițiile de joc pot schimba în mod radical șansele reale de reușită al celor două formații, precum și alte aspecte legate de desfășurarea jocului:

 • suprafața de joc: ce tip este, în ce stare se găsește și dacă starea actuală va avantaja mai mult una dintre echipe
 • condițiile meteorologice: nu numai zăpada sau canicula pot afecta o partidă, ci și vântul, umiditatea, aversele etc. precum și felul în care cele două formații sunt afectate de climatul existent
 • condiția fizică a jucătorilor: ritmul de joc este important, însă la fel este și recuperarea, așa că formațiile care nu stau bine fizic tind să sufere foarte mult în a doua parte a jocului
 • maniera de arbitraj: chiar dacă, la nivel teoretic, toți oficialii arbitrează după aceleași reguli, există unii care lasă jocul mai liber, iar alții care se pripesc să arate cartonașe.

 

Cu toate acestea, măiestria de a concepe analize și pronosticuri pentru fotbal cu o rată mare de reușită depinde în mare parte și de experiența pariorului. Oricât de mult te pot ajuta statisticile, acestea nu vor putea niciodată să depisteze tot ceea ce ochiul uman este capabil să descifreze, fapt pentru care relația dintre cifre și subconștient va putea produce cele mai bune rezultate pe termen lung, bineînțeles, dacă pariorul urmează și celelalte reguli bine-cunoscute ale pariurilor.

Un mit spune că pariorii de top reușesc se pricep în a evita bombele, însă nu este așa. Un parior profesionist care anticipează un rezultat surpriză (din punct de vedere al cotelor inițiale oferite) va paria pe acea surpriză și nu va evita partida. Totuși, ceea ce este adevărat, este că pariorii profesioniști evită, în general, meciurile la care cotele nu favorizează niciuna dintre echipe, în sensul că sunt lipsite de valoare. Așadar, nu este de mirare că vom vedea mai de grabă pariorii de top pariind pe outsideri în derby-uri, decât pe favoriți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *