Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Așa se calculează marja de câștig a operatorilor de pariuri sportive online

Dacă ai jucat la pariuri sportive, cu siguranță te-ai întrebat care este marja de câștiga a fiecărui operator atunci când ai comparat cotele de la mai mulți operatori. Deși, în general, cotele de la operatorii de pariuri sportive online de top sunt ceva mai mari, în calitate de parior, ai datoria de a compara strict opțiunea de pariu care te interesează întrucât marja de câștig a operatorilor variază  de la pariu la pariu.

Te-ai întrebat vreodată însă cum poți calcula avantajul matematic al agențiilor de pariuri online? Ce procent se întoarce înapoi la jucători din totalul mizelor? Ei bine, află că pentru a afla acest lucru va trebui doar să faci câteva calcule simple. Să luăm un exemplu de meci pentru a explica mai simplu cum trebuie procedat: Astra Giurgiu vs FCSB, cu cote 4.60 pentru victoria gazdelor, 3.20 pentru egalitate și 1.93 pentru triumful oaspeților.

Acum, vom transforma fiecare dintre opțiunile pentru tipul de pariu 1X2 în probabilități, folosind formula (1 / cotă) * 100. Rezultă:

  • Astra, 1 / 4.60 = 0.21 * 100 = 21%
  • Egalitate, 1/ 3.20 = 0.31 * 100 = 31%
  • FCSB, 1 / 1.93 = 0.51 * 100 = 51%

Adunând toate cele 3 probabilități ale acestui tip de pariu ajungem la suma de 103%, ceea ce înseamnă că operatorul supraestimează șansele fiecărui posibil rezultat. A sosit și momentul mult așteptat: putem afla ce sumă de bani se întoarce înapoi la jucătoir și care este comisionul operatorului în cazul acestui pariu aplicând aceeași formulă de mai sus. Rezultatul este: (1 / 103) * 100 = 0.97 * 100 = 97%. Acest lucru înseamnă că din fiecare 100 RON pariația, casa de pariuri online restituie 97 RON.

Bineînțeles, acesta este doar un exemplu, însă marja de câștig a operatorilor variază în general între 3% și 12%, așa că pariorul este dator să se înregistreze la casele de pariuri online de top și să parieze de fiecare dată acolo unde găsește cele mai bune cote. Acestea sunt agențiile de pariuri sportive online de top recomandate de specialiști:

Casa de pariuri Betfair este cunoscută în principal pentru platforma de Betting Exchange, pe care se tranzacționează zilnic peste 7 milioane de Euro; acolo, jucătorii pot lua locul casei și pot vinde sau cumpăra cote de la alți utilizatori. Să nu neglijăm însă nici secțiunea de pariuri în cotă fixă, care dispune de o serie de facilități deosebite.

Agenția Betano iese în față cu opțiunea „Marjă 0%” prin care le propune zilnic utilizatorilor cote din fotbal, tenis, baschet și volei, la care operatorul își oprește aproximativ 0% comision, rezultând în cote foarte mari pentru tipul de pariu 1X2. Totodată, aici puteți plasa pariuri prin comandă vocală de pe aplicațiile dedicate pentru iOs și Android!

Operatorul Unibet se laudă cu cele 4 platforme de joc licențiate în România, și anume: pariuri sportive, jocuri de casino, camere de poker și camere de bingo. Una dintre cele mai premiate agenții de pariuri online ale ultimului deceniu, Unibet îi încântă pe utilizatori cu funcția Action Betting, care presupune pariuri live pe piețe rapide cu remunerare imediată.

Casa de pariuri  online Netbet le permite jucătorilor posibilitatea să parieze pe eSports, curse de cai, dar șie pe sporturi virtuale, pe lângă cele peste 250 de jocuri de cazinou din ofertă. Totodată, oferta generoasă de pariuri live a celor de la Netbet, care funcționează la randament maxim 24 de ore din 24, este completată de transmisiuni live video și de funcția de cash out parțial.

Agenția Sportingbet le oferă zilnic jucătorilor posibilitatea de a revendica o ofertă, atât în secțiunea de pariuri sportive, cât și în cazinou. Totodată, utilizatorii activi au acces gratuit săptămânal la concursul Predictorul Fotbalului, care pune la bătaie premii de 65.000 RON în fiecare etapă. O altă veste bună este că utilizatorii ghinioniști, care încheie săptămâna pe minus, își pot recupera o parte din pierderi prin intermediul programului Asigurarea Săptămânală.

Înainte de a re înregistra la aceste agenții intră pe site-ul comunității pariorilor din România și răsfoiește recenziile acestor operatori pentru a afla toate puncte lor forte!

PariuriX.com promovează parierea responsabilă și vă recomandă să nu jucați mai mult de 10% din veniturile lunare. Pariurile pot avea consecințe financiare și pot cauza dependență. Vă rugăm să jucați responsabil!