ASU Poli pleacă în cantonament la Săcele

0

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/profan/public_html/clasamentele.ro/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

ASU Politehnica Timișoara va începe mâine stagiul de pregătire centralizată al verii. Alb-violeții vor fi cantonați, până în 22 iulie, la Săcele (jud. Brașov), acolo unde Bogdan Andone va avea, pentru început, un lot de 22 de jucători. Printre ei, se regăsesc și patru jucători care au susținut probe în ultimele două săptămâni și care par să-l fi convins pe antrenorul principal. E vorba despre portarul Emanuel Fișteag, fundașii Grigore Turda și Ionuț Coadă, plus veteranul Alin Crișanov, care la 39 de ani realizează o spectaculoasă revenire în eșalonul secund.

Emanuel Fișteag s-a născut la 19 iulie 1997 și e o mai veche cunoștință a fanilor Politehnicii. El a evoluat pentru gruparea alb-violetă și în sezonul 2015/2016, când echipa a activat în Liga a III-a. În sezonul trecut, portarul originar din Orșova a jucat tot la nivelul eșalonului terț, pentru Național Sebiș.

Grigore Turda s-a născut la 30 iulie 1997 la Sighetu Marmației și a început fotbalul în localitatea natală. Și-a continuat junioratul la Ardealul Cluj, unul dintre cluburile puternice la nivel juvenil, unde a activat vreme de patru ani. La vârsta de 18 ani, s-a întors la Sighetu Marmației, evoluând cu succes pentru formația locală de Liga a III-a până la desființarea acesteia. În vara anului trecut, a făcut pasul spre Liga a II-a, la Foresta Suceava, însă n-a bifat decât un joc pentru bucovineni în prima parte a campionatului. Returul l-a găsit din nou în Liga a III-a, la FC Zalău. Poate acoperi posturile de fundaș central și fundaș dreapta.

Ionuț Coadă are 19 ani și a fost format la CSS Turnu Severin. În sezonul trecut, a evoluat la nivelul eșalonului al treilea, pentru UTA II. E mijlocaș central defensiv de meserie, însă Bogdan Andone l-a utilizat în centrul apărării în toate cele trei meciuri de verificare din această vară.

Alin Crișanov e, fără doar și poate, marea surpriză din lotul Politehnicii. Fotbalistul care la 8 iunie a împlinit 39 de ani reușește o spectaculoasă revenire în fotbalul de ligă secundă. În plus, el se întoarce în tricoul alb-violet după o pauză de 16 ani, el evoluând pentru vechea Poli la finele anilor 90 și începutul anilor 2000. De-a lungul carierei, a mai jucat pentru Unirea Sânnicolau Mare, CSM Reșița, UTA, Frontiera Curtici, AS Covaci, CS Tim Giroc, Fortuna Covaci, FC Chișoda, Flacăra Făget și Mama Mia Becicherecu Mic.

Iată lotul complet pe care Politehnica se va baza în stagiul de la Săcele:

Markos Gakos, Emanuel Fișteag, Ricardo Filip (portari), Radu Motreanu, Grigore Turda, Dănuț Bilia, Ioan Mera, Carol Taub, Ionuț Coadă, Florin Lazea, Mădălin Stancu, Andrei Țugui, Marco Giuricici, Alin Ignea, Răzvan Ghinescu, Alex Birău, Cătălin Bădăuță, Marius Staicu, Ionuț Plămadă, Alin Bîte, Darius Neamțu, Alin Crișanov.

Sorescu rămâne la Esbjerg

Talentatul jucător de bandă dreaptă Deian Sorescu s-a transferat la Esbjerg. Gruparea daneză de ligă secundă s-a decis să-l păstreze pe timișorean, după ce a evoluat cu succes într-un amical susținut sâmbătă, cu prim-divizionara SønderjyskE și pierdut cu 6-2. Conform înțelegerii, Politehnica va încasa o sumă de bani pentru transferul fotbalistului în vârstă de 20 de ani, care a ajuns în curtea alb-violeților pe finalul campionatului trecut, în calitate de jucător liber de contract.

Revenind la Politehnica, să mai spunem că delegația alb-violetă va pleca mâine dimineață, la ora 9:00, înspre Săcele, unde va ajunge în jurul orei 16:00. Elevii lui Bogdan Andone vor avea deja programat un antrenament după-amiază, iar miercuri, de la ora 18:00, vor susține primul amical, în compania formației locale Precizia. Celelalte două amicale stabilite de Politehnica pentru stagiul brașovean sunt cu AFC Hărman (sâmbătă, 15 iulie, ora 10:00) și Olimpic Cetate Râșnov (sâmbătă, 22 iulie, ora 10:00). În continuare, se caută un adversar pentru data de 19 iulie.

 

sursa: druckeria.ro

foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *