Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Bodea, Buia, Petra și David Popa – cele mai importante nume noi la reunirea UTA-ei

Soccer ball on grass with sky background

„Bătrâna Doamnă” în variantă low-cost s-a apucat de azi de treabă în vederea pregătirii campaniei de primăvară în Liga 2-a la fotbal. Odată cu schimbarea obiectivului și, implicit, a strategiei din partea conducerii clubului, vestiarul va suferi destule modificări, iar unele dintre ele au fost vizibile încă de la reunirea lotului, ce a avut loc la baza „Motorul”.

La apelul antrenorilor Cristi Todea, Cristi Păcurar, Sorin Botiș și Dan Țapoș (absent motivat în această dimineață) au răspuns nu mai puțin de 28 de jucători, inclusiv câțiva care nu sunt siguri de rămânerea lor în „alb-roșu”. Vorbim despre Svedkauskas, Scutaru și Păcurar, cu care „oficialii” arădeni ar dori să încheie amiabil conturile, dar, până la această oră nu au găsit un numitor comun.

Apoi, au fost prezenți patru fotbaliști cu statut de achiziții, atâta timp cât conducerea clubului s-a înțeles verbal cu ei, dar și cu grupările de la care provin. Dar să-i luăm pe rând:

Roberto Bodea (portar, 24 de ani). Este un produs al „Bătrânei Doamne” și în special al lui Dan Țapoș cu care a lucrat de la vârsta de 15 ani. A debutat în Liga 2-a în 2011 și a făcut parte și din noul proiect, punând umărul la promovările din ligile patru și trei a UTA-ei. Apoi, a evoluat în Liga 3-a pentru Performanța Ighiu, CNS Cetata Deva și Gloria Lunca Teuz Cermei, în turul acestui campionat fiind integralist între buturile formației pregătite de Radu Anca și Roland Nagy.

Mihai Petra (mijlocaș/atacant, 23 de ani). E născut la Orșova și și-a împărțit până acum cariera între Unirea Tărlungeni, Avântul Reghin FC Brașov și ASA Târgu Mureș. Postul său de bază e cel de mijlocaș central cu sarcini preponderent defensive, dar la ASA a demonstrat că se descurcă destul de bine ca vârf de atac, a și marcat un gol. Îl ajută și fizicul la cei 1,84 metri ai săi.

Darius Buia (mijlocaș ofensiv, 23 de ani). Fiul cunoscutului fotbalist Romică Buia și-a relansat cariera în toamnă la Lunca Teuz Cermei, după ce ACS Poli a decis să nu conteze pe serviciile sale. În cei cinci ani cât a fost jucătorul lui Dinamo a mai fost împrumutat la Academica Argeș și Academica Clinceni, având – totodată – și ghinionul a două accidentări grave la genunchiul stâng, ce l-au ținut în afara terenului, în total, un an de zile. A marcat 7 goluri pentru Cermei și a izbutit cam tot atâtea pase decisive în turul prezentei ediții a Ligii a 3-a.

David Popa (atacant, 20 de ani). Este considerat unul dintre cei mai talentați fotbaliști ai generației 1997-1998 de la Atletico Arad, cu meciuri și goluri pentru UTA în sezonul petrecut în Liga 4-a. Apoi, a plecat la Birmingham, unde a jucat mai ales pentru echipele de juniori și tineret, dar a fost împrumutat pentru scurt timp și la Kettering Town.

La reunire au mai fost prezenți și doi fotbaliști ce susțin probe în „alb-roșu” (ambii foto), respectiv Ștefan Ghergu, un fundaș lateral de 20 de ani care a evoluat în ligile inferioare din Italia, ultima oară la US Caravaggio și Flavius Dumbrăvean, un fundaș central/„închizător” de 22 de ani care ultima oară (până în vara lui 2017) a fost în lotul celor de la ASA Târgu Mureș, evoluând mai ales pentru echipa secundă a clubului. În fine, la primul antrenament al anului a participat și Federico Sorato, un mijlocaș central de 22 de ani care s-a mai antrenat și în toamnă cu UTA.

Așa cum vă informam și ieri, Raul Iova și Denis Lazăr s-au alăturat și ei lotului primei echipe, din care mai fac parte: Alexandru Barna – Norbert Polgar, Alexandru Manea, Richard Filaret, Bogdan Burlă, Rafael Iuga, Iulius Dinculescu, Daniel Isac, Cătălin Hlistei, Amir Jorza, Victor Prună, Ionuț Tănase, Cristian Dobrean, Albert Stahl, Dorin Toma și Marius Curtuiuș. De menționat, că Burlă nu a participat la antrenamentul de pe „Motorul II”, acuzând o problemă la genunchi.

„Este un nou început, cu destui jucători noi. Unii au și semnat, alții sunt probe. Este un vestiar nou, dar poate este și o oportunitate pentru unii jucători să arate că pot face față nivelului Ligii a 2-a și chiar să progreseze de la acest nivel. Este prematur să facem previziuni acum, să vorbim despre obiectiv și despre cum va arăta echipa în partea a doua a sezonului. Lotule este în formare, vor mai veni și alți jucători. Probabil în zona centrală suntem puțin descoperiți, dar sperăm să rezolvăm aceste problemeVrem ca până la plecarea în cantonamentul de la Moneasa să avem 80% din lot definitivat și după aceea vom putea vorbi, poate, și despre ceea ce ne propunem efectiv în această primăvară. Din punctul nostru de vedere, avem deja trei jucători ca și rezolvați și anume Buia, Petra și Bodea și, probabil, David Popa.  și alții care au venit în probe. Sunt mulțumit de programul meciurilor amicale, sper să avem mulți jucători la dispoziție la aceste partide, în așa fel încât să avem de unde alege pentru a forma o echipă competitivă”, ne-a declarat Cristi Todea, înainte de primul antrenament al anului 2018 în curtea Campioanei Provinciei.

Programul echipei continuă cu antrenamente pe plan local și vizite medicale. Primul amical al anului e programat pe 17 ianuarie, la Gyula, în compania echipei din Szeged, tot în aceeași zi urmând să se intre în cantonament.