Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Ce s-a schimbat în play-out-ul Ligii 1 în sezonul care tocmai s-a încheiat

Play-out-ul Ligii 1 tocmai s-a încheiat, așa că specialiștii au putut deja să tragă concluziile cu privire la desfășurarea de forțe din campania precedentă, iar făcând o comparație cu cea anterioară, au fost depistate numeroase diferențe. Totuși, echipa care a terminat pe locul 6 în play-out a reușit să câștige barajul și să rămână în primul eșalon, atât în sezonul 2017/2018, cât și în campania care tocmai s-a încheiat. Iată câteva dintre lucrurile care s-au schimbat de la un sezon la altul:

Gazdele și-au luat în serios statutul de gazdă. Procentajul de rezultate de egalitate a rămas neschimbat, însă numărul victoriilor obținute de formațiile din play-out pe teren propriu a crescut substanțial, de la 35.7% în sezonul 17/18, la 44.6% în 18/19. Practic, egalitatea perfectă între procentul victoriilor obținute acasă (37.5%) și în deplasare (37.5%) a fost întreruptă și lucrurile par că au început să intre pe un făgaș normal.

S-au marcat mai puține goluri. Diferența nu este mare, în sensul că s-a scăzut de la 128 la 119 reușite, însă ceea ce bate la ochi este scăderea eficienței în fața porții a oaspeților, care în campania 17/18 înregistraseră o medie de 1.16 goluri pe meci, iar în 18/19 o medie de doar 0.86. Practic, s-a trecut din nou la normalitate și la acest capitol, întrucât anterior echipele reușiseră să marcheze mai des în deplasare decât pe teren propriu.

 

S-a jucat mult mai dur. Lupta din subsolul play-out-ului a fost una ceva mai disputată, lucru care a adus cu sine și o agresivitate sporită din partea jucătorilor, care au încasat nu mai puțin de 319 de cartonașe galbene în play-out-ul care tocmai s-a încheiat, cu 51 mai mult decât în sezonul anterior. Și la capitolul eliminărilor s-a înregistrat o ușoară creștere, de la 17 cartonașe roșii la 19.

Mai puține meciuri care s-au încheiat cu 3 sau mai multe goluri. De la 44.6% partide încheiate cu cel puțin 3 goluri s-a scăzut la 37.5%, ceea ce înseamnă că pronosticul „Over” nu a mai avut la fel de multe succese. Totodată, a crescut și numărul partidelor în care nu s-a marcat nici un gol, de la 6 la 8. Aceste informații le servesc fără îndoială celor pasionați de pariuri sportive; lor le recomandăm să urmărească și această listă constant actualizată a agențiilor de pariuri online recomandate de către specialiști.

Mai multe întoarceri de rezultat. Numai 3 partide fuseseră întoarse în campania 17/18 a play-out-ului Ligii 1, însă în sezonul 18/19 s-au înregistrat 5 situații în care una dintre echipe a câștigat partida după ce fusese inițial condusă. Și dacă este să luăm în calcul că și numărul penaltiurilor a scăzut, de la 22 la 19, putem considera că aceste date ne indică o ediție de play-out ceva mai disputată.

S-a marcat mai des în repriza secundă. Deși acest lucru este perfect normal în majoritatea campionatelor de fotbal din lume, proporția golurilor marcate în prima repriză față de a doua s-a modificat. În sezonul 17/18 s-au marcat 55 goluri în prima repriză, respectiv 73 în cea de-a doua, iar în campania 18/19 din play-out s-au marcat doar 45 goluri în prima parte a jocurilor și 74 după pauză.

Atacul dinamoviștilor a fost mult mai ineficient. Media de goluri pe meci a dinamoviștilor aproape s-a înjumătățit sub comanda lui Mircea Rednic. În play-out-ul din sezonul 2017-2018, formația din Ștefan cel Mare era singura echipă care depășea pragul de 2 goluri pe meci (2.07). Totuși, se pare că deși Rednic a schimbat peste 20 de jucători, rezultatele echipei s-au înrăutățit, în sensul că media de goluri pe meci a acestora a scăzut la doar 1.14.

Cel mai interesant lucru din acest play-out este că Dinamo a terminat pe poziția a 9-a în clasamentul general, bifând așadar cea mai proastă clasare din istoria clubului. În condițiile date, nu este greu de înțeles de ce Mircea Rednic a fost dat afară.