Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Cel mai bun ˝11˝ format din jucătorii străini care au evoluat în campionatul trecut al ligii 1

În campionatul recent încheiat a fost înregistrat cel mai mic număr de fotbaliști străini din ultimii 10 ani, acest lucru datorându-se în mare măsură faptului că majoritatea cluburilor nu și-au permis să plătească sume de transfer și au vânat în principal jucători străini liberi de contract

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit pe baza datelor statistice cea mai bună formație a străinilor din campionatul 2016-2017 a Ligii 1 Orange și au fost incluşi numai jucătorii care au evoluat în ambele faze ale competiţiei, sezonul regulat şi play-off sau play-out:

Portar

Nicolai Calancea (Moldova – CS U – 31 ani, 32 jocuri) – A fost unul dintre cele mai bune transferuri reuşite de olteni.

Fundași

Jose Antonio Romera Navarro (Spania – Dinamo – 29 ani, 32 jocuri) – Un fundaş experimentat, a marcat un gol, a dat o pasă de gol şi a scos două penalty-uri pentru echipa sa.

Kevin Boli (Franța – Viitorul – 25 ani, 33 jocuri) – A fost stâlpul apărării dobrogenilor, a marcat de 3 ori, a oferit un assist şi a scos un penalty.

Jasmin Trtovac (Serbia – Gaz Metan – 30 ani, 39 jocuri) – Un fundaş puternic, imbatabil în duelurile aeriene, a marcat și gouă goluri.

Marko Momcilovic (Serbia – FCSB – 30 ani, 32 jocuri) – Un jucător care depune mult suflet în fiecare meci, are două goluri și două pase decisive plus două penalty-uri obţinute. Cu şase prezenţe în echipa etapei, Momcilovic cel mai bun fundaş stânga din Liga 1.

Mijlocași

Filipe Nascimento (Portugalia – CFR Cluj – 22 ani, 25 jocuri) – A marcat de 6 ori, a pasat de 4 ori decisiv şi a scos două penalty-uri.

Hristo Zlatinski (Bulgaria – CS U Craiova – 32 ani, 35 jocuri) – Lider în formația oltenilor, a marcat 6 goluri şi are 6 pase decisive.

Fernando Boldrin (Brazilia – Astra și FCSB – 28 ani, 33 jocuri) – Mijlocașul de picior stâng a marcat de 9 ori şi a oferit 4 pase decisive.

Eric de Oliveira (Brazilia – Gaz Metan – 31 ani, 34 jocuri) -Driblingurilor şi execuţiilor spectaculoase au încântat tribunele, a marcat 6 goluri şi a dat 10 pase decisive.

Atacanți

Harlem Gnohere (Franța – Dinamo și FCSB – 29 ani, 28 jocuri) – Un atacant puternic, a marcat de 10 ori şi a oferit 4 pase decisive.

Adam Nemec (Slovacia – Dinamo – 32 ani, 28 jocuri) – Un atacant de careu care a marcat de 11 ori, a contribuit la revenirea lui Dinamo pe podium după 8 sezoane.