Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Chindia visează și ea la Liga întîi

După un parcurs foarte bun, cu toate că a pierdut cu UTA în prima etapă a turului dar și în prima etapă a returului, Chindia a reușit să termine pe un onorabil loc trei ce o duce la barajul de promovare în liga întîi dar ambițiile dâmbovițenilor sunt mai mari, și-ar dori o calificare directă de pe primele două poziții.
Patru jucători s-au alăturat echipei Chindia Târgoviște în această pauză competițională dar sunt și fotbaliști care s-au despărțit de formația dâmbovițeană. 

La capitolul sosiri, primul jucător care a ales să îmbrace tricoul Chindiei se numește Andrei Ludușan, are 21 de ani și vine de la CS Iernut, o echipă din județul Mureș. Ludușan evoluează pe două posturi, mijlocaș și atacant. Pe parcursul carierei acesta a mai trecut pe la Olimpia Satu Mare, ASA Târgu Mureș și CSM Râmnicu Vâlcea.
Sergiu Jurj vine de la Olimpia Satu Mare și este un atacant de 19 ani. În actualul sezon, Jurj a reușit să înscrie 3 goluri pentru echipa din nord-ul țării. Noul atacant al Chindiei a mai jucat, de-a lungul carierei, la formații precum CS Universitatea Craiova, FCM Baia Mare și Hellas Verona U19 din Italia.
Chindia a achiziționat și un fundaș de 20 ani, venit de la ASA Târgu-Mureș. Rafael Licu va îmbrăca și el echipamentul formației noastre pentru restul sezonului. Acesta a înscris 2 goluri pentru ASA în actuala ediție de campionat, iar în sezonul trecut, Licu a fost un jucător important al celor de la CSM Râmnicu Vâlcea.
Ultimul junior sosit se numește Rafael Manea, are 16 ani și vine de la Centrul de Excelență FRF de la Târgu Mureș.
Promovat la echipa de seniori a fost și Cosmin Atanase, care evoluează la grupa de juniori B a Chindiei (anul 2001). Atanase este al treilea juniori care a făcut pasul la echipa mare, după Andrei Șerban și Adrian Ioniță.
La capitolul plecări, trei jucători au fost puși pe lista de transferuri: Marius Bâtfoi, Cristinel Matei și Adrian Grigore. Primii doi au acceptat încheierea contractului pe cale amiabilă, în timp ce Grigore nu a dorit rezilierea acestuia. În privința fotbaliștrilor Georgian Honciu și Denis Ispas, aceștia se află până în vară sub contract cu Chindia, însă în această pauză competițională, ei au hotărât să semneze cu principala contracandidată la promovare a echipei noastre, Dunărea Călărași. În aceste condiții, cei doi nu au mai intrat în vederile primei echipe, pregătindu-se în afara lotului.
La începutul lunii februarie Chindia Târgoviște a reușit să efectueze două transferuri extrem de importante, primul este chiar din Târgoviște, este vorba despre atacantul Daniel Constantin Florea, care a hotărât să își continue cariera în orașul natal, urmând să evolueze pentru echipa sa de suflet. La 29 de ani, Florea a fost campion al României cu Astra Giurgiu, echipă la care a jucat în 2016 și în cupele europene. Acesta vine de la rivala UTA Arad, fiind principalul marcator al arădenilor din acest sezon. De-a lungul carierei, a mai trecut pe la echipe precum Farul Constanța, Callatis Mangalia, Delta Tulcea și Astra Giurgiu.
Un alt fotbalist cu care oficialii clubuluni au reușit să bată palma este Daniel Rogoveanu. Acesta este un mijlocaș de 21 de ani venit de la Concordia Chiajna. Originar din Filiaș, noul jucător al Chindiei și-a început cariera profesionistă în anul 2014, la FC Olt Slatina.
Chindia Târgoviște a reușit să obțină o victorie în primul joc amical disputat în 2018. Băieții pregătiți de Nicolae Croitoru au întâlnit formația Dacia Unirea Brăila, pe care au învins-o cu 1-0, grație golului înscris de Cristian Cherchez la jumătatea primei reprize. Cu toate acestea, nu scorul l-a interesat pe tehnicianul nostru, în urma acestei partide. Croitoru își dorește ca băieții lui să intre cât mai repede în rimt.

„A fost un joc amical în care nu scorul a fost important. Am avut ocazia să rulăm mai mulți jucători. Urmărim pregătirea fizică în aceste jocuri de verificare.”, a declarat Nicolae Croitoru, pentru site-ul oficial al clubului.
În al doilea amical, Chindia a pierdut cu FC Argeş, scor 1-2, la Piteşti. Partida a fost un test util pentru jucători, tehnicienii neîngrijorându-se de rezultatul obţinut. Luduşan a adus egalarea pentru dâmboviţeni după ce Buhăescu marcase primul, însă Martin le-a adus alb-violeţilor succesul.
Chindia Târgovişte a desfăşurat, sâmbătă, al treilea amical contra unei adversare din campionatul Ligii 2. De această dată, contra unui echipe mai slab situate în clasament, CS Baloteşti, dâmboviţenii au câştigat cu 1-0, printr-un gol marcat pe final de joc de Sergiu Jurj, atacantul adus de la Olimpia Satu Mare, care se dovedeşte o achiziţie bună pentru a treia clasată din Liga 2.
Chindia a jucat în formula: I. Popescu – Martac, D. Ciobotariu, Vătavu, Dumitraşcu – Nisipeanu, Rogoveanu, L. Mihai, Licu – Luduşan, Cr. Neguţ. Pe parcurs au mai intrat: Meilă – Acasandrei, Ad. Ioniţă, Andr. Şerban, Crinel Stoica, Pencea, Jurj și A. Manea
Urmează încă două amicale, pe 14 februarie cu Petrolul și ultimul, pe 17 februarie cu Mioveni.
Croitoru prevede un retur încins în lupta pentru promovare, dar şi pentru locul 3. „Prin prisma clasamentului, Călăraşiul şi Sibiul sunt principalele favorite la promovare. Şi noi ne dorim să avem un retur bun, să încercăm să recuperăm distanţa faţă de primele două. Locul 3 ar însemna un loc de baraj. Şi în spatele nostru sunt câteva echipe care pot emite pretenţii la locul 3. Mă refer la Afumaţi, Poli Timişoara şi FC Argeş, chiar dacă în turul de campionat au terminat mai jos. Piteştiul este o echipă cu mare potenţial şi cred că va fi un retur interesant”, a mai declarat antrenorul Chindiei pentru liga2.ro
Campionatul se va relua în data de 24 februarie. Chindia va întâlni în deplasare ACS ASU Politehnica Timișoara.

 

sursa: afcchindiatargoviste.ro și liga2.ro

foto: afcchindiatargoviste.ro, sportarad.ro