Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Cuplul Dinu Gheorghe – Laszlo Balint au ca obiectiv promovarea

Noul manager general al clubului ASA Tîrgu-Mureș, Dinu Gheorghe și noul antrenor principal, Balint Laszlo au fost prezenți vinerea trecută pentru prima dată, în fața presei tîrgumureșene.

„Pentru mine, proiectul ASA Tîrgu-Mureș înseamnă în principal următorul an de zile. Nu ne dorim să promovăm. Trebuie să promovăm și vom promova. Asta este dorința noastră, ceea ce ne-am fixat pentru acest an competițional. Am venit la Tîrgu-Mureș pentru că știam ce înseamnă oamenii de aici, ce înseamnă clubul. Mă refer la infrastructura de aici, care mai există poate la Steaua sau CFR Cluj. Dacă vom avea și un teren de joc la nivelul celorlalte condiții, atunci putem vorbi de totul la superlativ. Să vă spunem acum lucruri mari, nu are rost. Avem un obiectiv pe termen scurt: promovarea. Apoi putem să ne gândim și la altceva, pe termen mediu și lung.” a afirmat Dinu Gheorghe conform sitului oficial  asatirgumures.ro

În ceea ce privește alegerea noului antrenor principal, Laszlo Balint, managerul general a declarat:

„L-am ales pe Laszlo Balint ca antrenor al echipei, din mai multe motive. Pentru experiența lui la nivelul ligii a doua, dar și pentru ce poate el să arate la această echipă. Este un antrenor pasionat, dedicat total, a lucrat cu doi antrenori în care am mare încredere și de la care cred că a copiat multe, Răzvan Lucescu și Dan Petrescu. Îi doresc să ajungă măcar la nivelul celor doi, pentru că are tot ce îi trebuie pentru acest lucru.”

Lotul formației ASA Tîrgu-Mureș va fi schimbat aproape în totalitate, pentru noul sezon, după cum a declarat Dinu Gheorghe:

„În momentul acesta reconstruim lotul. Cu cei care mai au contract cu noi, ne vom reîntâlni luni la reunire. Cu cei care încheie contractele la 30 iunie vom purta negocieri și vom decide cine rămâne. Vor veni jucători noi, care să ne ajute, cu o anumită experiență, undeva în jurul a 28-30 de ani. Avem nevoie de astfel de jucători la nivelul ligii a doua. De asemenea vom aduce jucători tineri, majoritatea sub formă de împrumut, pentru a îndeplini condiția de a avea în teren 3 sub 21 de ani. Vrem să facem pași mărunți, să nu ne grăbim cu transferurile. Până când echipa va pleca într-o perioadă centralizată să avem lotul format în proporție de 80%.”

Pentru Balint Laszlo, ASA Tîrgu-Mureș reprezintă o mare provocare:

„Vreau să mulțumesc celor din conducerea clubului că mi-au acordat încrederea de a participa la acest nou proiect. Cred că sunt anumite lucruri care pot fi începute de la zero și terminate cu succes, la acest club. M-am simțit cu adevărat dorit, am avut și alte oferte din Liga a II-a și a contat foarte mult infrastructura pe care o deține clubul. Din punct de vedere profesional este o provocare foarte mare. Îmi doresc să reușesc, sunt motivat, vin cu o mare putere de muncă. Ne vom completa lotul cu jucători care trebuie să înțeleagă că este nevoie de muncă. ambiție și de motivație. Pentru a reuși în Liga a II-a avem nevoie de foarte multă determinare. Trebuie să ne unim forțele pentru a readuce această echipă în prima ligă.” au fost primele cuvinte ale noului antrenor al mureșenilor.

Reunirea lotului este programată pentru luni, 26 iunie, la Academia de Sport. Jucătorii se vor pregăti la Tîrgu-Mureș până în 9 iulie, când se va pleca într-un cantonament, la Brașov.

 

sursa: asatirgumures.ro

foto: asatirgumures.ro