Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

De ce nu există o strategie de pariuri 100% sigură?

Fiecare parior se întreabă la un moment dat dacă nu s-a descoperit un sistem care să asigure câștiguri sigure la pariuri, iar acest lucru este perfect normal, mai ales dacă ne gândim cât de multe discuții, strategii și stiluri de joc există în cadrul acestui fenomen. Totuși, sistemul perfect nu s-a inventat încă, iar dacă s-ar fi inventat, casele de pariuri l-ar fi anihilat deja, așa că nu trebuie să ne facem speranțe deșarte cu privire la acest subiect. Cu toate acestea, bătălia nu este pierdută: fiecare parior are șansa de a ieși pe plus la finalul unui an dacă urmează sfaturile celor mai experimentați pariori din lume, iar acesta este și farmecul jocului, și anume imprevizibilitatea rezultatelor.

De-a lungul istoriei s-au pronunțat destui matematicieni și oameni de știință pe acest subiect. Fiecare a crezut că poate găsi o metodă de a învinge sistemul, însă nimeni nu a reușit să spargă gheața. Dacă metoda de money management progresivă Martingale ar putea fi invincibilă în teorie, în practică lucrurile nu stau deloc așa. Această metodă a fost inventată inițial pentru jocul de ruletă și presupune jucarea unor cote de 2 (roșu sau negru, par sau impar etc.), iar de fiecare dată când se pierde se dublează miza, și tot așa… până la faliment.

Problema este că o singură serie negativă de 11 rezultate ne determină să creștem miza în mod exponențial: 1, 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024 etc. Practic, cine dispune de atât de multe unități nu va dori să riște atât pentru a câștiga o unitate la fiecare victorie.

 

În același timp, seriile negative se pot întinde și până la 20 sau mai multe eșecuri consecutive, ceea ce face ca această strategie să nu fie fezabilă. Totuși, operatorii și-au luat măsurile necesare pentru a se asigura că nici măcar miliardarii planetei nu vor putea profita de pe urma strategiei Martingale, introducând limite la toate jocurile de cazinou și la pariuri sportive. Astfel, nimeni nu poate ridica miza la infinit, pentru că mai devreme sau mai târziu va atinge limita maximă admisă.

Există foarte mulți pariori inteligenți, care mereu caută o soluție pentru a fenta sistemul și pentru a încerca să-și creeze un avantaj în fața casei, însă marea majoritate a acestora sunt recrutați tocmai de către agențiile de top din lume, astfel încât ideile lor se transformă în noi norme de securitate pentru operatori.

 

Partea bună este că și în aceste condiții, pariorii care își propun cu seriozitate să-și rotunjească veniturile au posibilitatea de a obține profit pe termen lung dacă mizează pe valoare. Ce este valoarea? Simplu spus, atunci când o cotă a unei case de pariuri este mai mare decât ar fi trebuit să fie după analiza pariorului, pariul respectiv are valoare.

Desigur, pentru a găsi cu regularitate astfel de pariuri, jucătorul trebuie să-și dezvolte un model de analiză pe care să-l repete la fiecare meci. La fel de important este ca jucătorul să aibă cont la mai multe case de pariuri sportive online de top, pentru a putea beneficia de cele mai bune oferte de pariuri, adică de cele mai mari cote din piață la fiecare pronostic și de cele mai tari promoții adjuvante.

Baza oricărei strategii de pariuri este fără îndoiala gestionarea mizelor, capitol la care fiecare parior este dator să lucreze pentru a se asigura că nu muncește degeaba. Dacă mizează în mod haotic, pariorul riscă să câștige pariurile cu miză mică și să le piardă pe cele cu miză mare, întrucât nimeni nu poate știi cu siguranță când va câștiga…

Nu căuta strategii sigure la pariuri, ci dezvoltă-ți tu propriul stil de joc și îmbunătățește-l de la o lună la alta, analizându-ți rezultatele și observând unde ai greșit. Numai dacă vei fi disciplinat vei putea spera ca într-o bună zi să devi un parior iscusit. Pariază responsabil și nu uita să te distrezi!