Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Dunărea Călărași a iernat pe un nesperat loc întîi în liga a doua și vrea promovarea

 

Antrenorul Dan Alexa a trecut zilele trecute în revistă achiziţiile realizate până acum de Dunărea şi a susţinut că au fost transferaţi jucători pe care-i cunoaşte, cu o parte dintre ei colaborând la ASA Târgu Mureş şi Concordia Chiajna. În opinia sa, lotul a devenit mai competitiv creându-se premisele unei concurenţe reale la nivelul lotului. „Ca şi strategie, am încercat să aducem jucători pe care-i cunosc. Aceşti fotbalişti vor creşte concurenţa şi consider că în momentul acesta avem un lot competitiv. Sunt jucători pe care-i cunosc, i-am urmărit, unul dintre ei mai jucând la Călăraşi. Mă refer la „Piticu”, Alexandru Stoica, un tânăr jucător care a mai evoluat la Călăraşi în urmă cu câţiva ani. Alţi doi jucători sunt de la Concordia Chiajna. E vorba de Alin Dobrosavlevici, fundaş central şi Dino Spehar, mijlocaş ofensiv. Pe Alin l-am mai antrenat la Tg. Mureş şi Concordia iar la Timişoara l-am dat afară. Dino Spehar a evoluat în naţionala Croaţiei de juniori şi este un jucător în care am mare încredere. Din păcate a stagnat în ultimul an şi asta a fost şi una din posibilităţi de a-l aduce la Călăraşi. Pe Ciprian Rus, un atacant de la Pandurii, îl cunosc de la Tg. Mureş. Am mare încredere în el şi sper să ne ajute. Pe Gaston Mendy, fundaş stânga ofensiv, îl ştiu, am lucrat împreună. Consider că ne poate ajuta pe faza de atac. Paul Iacob este un jucător care mi-a plăcut de când evolua la FC Braşov. Un jucător inteligent, puternic, de mare viitor. Încercăm să mai aducem şi un portar, junior” a spus Dan Alexa care a continuat „Avem un lot echilibrat, format din 23-24 de fotbalişti. A scăzut mult media de vârstă. Îmi place să lucrez cu tinerii. Pe de altă parte am făcut această campanie de achiziţii astfel încât o eventuală promovare să nu ne prindă descoperiţi. Avem un nucleu de bază format şi-mi doresc să nu avem soarta altor echipe care atunci când promovează se întorc în liga a 2-a”. a declarat Dan Alexa în cadrul unei conferinţe de presă.

În opinia antrenorului Dunării, jucătorii Georgian Honciu şi Denis Ispas care au semnat contracte cu gruparea din Călărași, valabile din vară, ar fi putut rămâne la Târgovişte dacă şefii Chindiei ar fi ajuns la o nouă înţelegere cu aceştia, în răgazul de două săptămâni pe care l-au avut la dispoziţie. Honciu şi Ispas au intrat în ultimele 6 luni de contract cu Chindia şi într-o astfel de situaţie au dreptul de a negocia cu orice altă echipă vreun transfer.

 

În primul amical al iernii după reunirea lotului, Dunărea s-a impus cu o echipă de liga a patra, Mostiștea Ulmu.

Dunărea Călăraşi – Mostiştea Ulmu 3-1

Au marcat: Missi Mezu (10’), B. Kanda (26’), M. Drăghiceanu (55’) / Al. Mihai (53’)

DIn 24 ianuarie , Dunărea a făcut un cantonament în Antalia unde a fost deplasat tot lotul după cum urmează:

Portari: Cezar Lungu, Gabriel Popa

Fundaşi: Ionuţ Ţenea, Bogdan Şandru, Silviu Matei, Bogdan Manole, Alin Dobrosavlevici, Marius Tomozei

Mijlocaşi: Silviu Pană, Cristi Puşcaş, Paul Iacob, Marian Drăghiceanu, Călin Cristea, Dino Spehar, Bodo Kanda, Bogdan Vasile, Missi Mezu, Alexandru Dincă, Gabriel Preoteasa, Bogdan Danciu, Valentin Munteanu

Atacanţi: Valentin Alexandru, Ciprian Rus, Alexandru Stoica

 

În acest stagiu s-au jucat patru amicale, bilanțul fiind foarte bun, două victorii și două egaluri cu următoarele echipe:

Dunărea – Daejeon Citizen FC (Coreea de Sud) 0-0

Dunărea – PFC Cherno More (Bulgaria) 3-2

Au marcat: M. Drăghiceanu (38), V. Alexandru (43, 48 – pen.) / Kazalov (79(

Dunărea – FC Tom Tomsk 2-1 (Rusia)

Au marcat: B. Danciu (31), P. Iacob (52) / D. Sasin (77)

Dunărea – FC Samtredia 1-1 (Georgia)

Au marcat: V. Munteanu (89) / D. Jikia (55)

Reveniți acasă, Dunărea a câștigat sâmbătă cu ACSM Olteniţa (liga a 3-a) cu scorul de 2-0, graţie reuşitelor semnate de Valentin Munteanu (5) şi Cristi Puşcaş (83).

Până la ora jocului cu Hermannstadt din 24 februarie, Dunărea va mai disputa o partidă de verificare cu Dacia Brăila (liga a 2-a), pe 17 februarie, cel mai probabil în deplasare.

 

[standings league_id=3]

 

sursa: afcdunareacalarasi.ro