Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

FC Argeș începe pregătirile cu 23 de jucători dintre care șapte sunt noi

La primul antrenament condus de antrenorul Iordan Eftimie au fost prezenţi 23 de jucători din care 7 au fost aduşi în această vară. Echipa de fotbal a Piteştiului s-a înţeles în perioada precompetiţională cu portarul Octavian Popescu de la CS Mioveni, fundaşul Cătălin Stan de la FC Braşov, fundaşul Cătălin Torişte de la Viitorul Constanţa, mijlocaşul Alin Popa de la CS Mioveni, mijlocaşul Antonio Cruceru de la Viitorul Constanţa, mijlocaşul Costinel Tofan de la Sepsi Sfîntu Gheorghe şi atacantul Andrei Nilă de la CS Mioveni.
De la reunirea lotului au lipsit motivat portarii Andrei Udeanu şi Alexandru Oprican, cei doi fiind învoiţi de staff-ul tehnic pentru a da Bacalaureatul. În această vară, FC Argeş i-a reziliat contractul mijlocaşului Marian Anghelina, despărţirea dintre cele două părţi făcîndu-se pe cale amiabilă. Înainte de prima şedinţă de pregătirea fost organizată şi o conferinţă de presă la care a participat staff-ul tehnic al echipei şi o parte din conducerea administrativă a clubului.

În faţa presei au venit antrenorul principal Iordan Eftimie, secundul acestuia, Iulian Crivac, preparatorul fizic, Dan Didiţă, antrenorul cu portarii, Dumitru Hotoboc, directorul sportiv al echipei, Vasile Popa şi directorul executiv al clubului SCM Piteşti, Dragoş Şerban. Cei prezenţi au vorbit despre obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească atît pe plan sportiv cît şi pe plan administrativ.

Cantonament la Govora

După o săptămînă de antrenamente pe plan local, alb-violeţii vor pleca pe 5 iulie în cantonament la Govora unde vor sta pînă pe 15 iulie. Locaţia aleasă de conducerea clubului oferă condiţii foarte bune de pregătire, recuperare, cazare şi masă. În această locaţie se pregăteşte şi Juventus Bucureşti nou-promovată în Liga I. Piteştenii au fixat pînă acum şi un meci de verificare. FC Argeş va întîlni Chindia Tîrgovişte pe 19 iulie pe stadionul Nicolae Dobrin. Ora de disputare a acestei partide nu a fost încă stabilită. Tehnicianul argeşenilor îşi doreşte ca echipa să joace 6-7 partide de verificare, acestea urmînd să fie fixate şi anunţate pînă la plecarea în cantonament.

Şerban: „Palmaresul înseamnă ce este scris în hârtii”

Dragoş Şerban, director executiv SCM Piteşti a fost primul care a luat cuvântul: „Vă mulţumesc că aţi venit astăzi la prima conferinţă oficială a echipei FC Argeş. Este un nou început pentru nou. Avem aşteptări mari. Blazonul şi acest nume ne obligă la performanţă. Sperăm să nu dezamăgim suporterii şi fanii din toată ţara. Ţin să mulţumesc domnului primar Cornel Ionică, Primăriei, Consiliului Local pentru eforturile depuse de a recupera brandul FC Argeş. A fost o muncă titanică pe care eu o cunosc. Ştiu cîte discuţii au fost, cîte sacrificii s-au făcut ca acest brand să revină acolo unde îi este locul. Vom face toate eforturile pentru a aduce suporterii alături de echipă. Acum este un nou proiect şi sper să nu dezamăgim suporterii piteşteni. Brandul FC Argeş înseamnă marcă, palmares şi tot ce derivă din acest nume. Cînd s-a reuşit cumpărarea acestei mărci, aceasta a venit la pachet cu tot ce derivă din denumirea de FC Argeş. Cînd spunem FC Argeş, spunem Fotbal Club Argeş, o marcă înregistrată la OSIM care deţine toate drepturile, palmaresul pe care l-a avut FC Argeş. Trofeele fizice nu se află în custodia noastră ci au fost donate Muzeului Judeţean de executorul judecătoresc. Este un lucru bun pentru că pot fi admirate de mulţi oameni care vizitează muzeul. Dacă le-am fi avut noi la club, foarte puţini oameni le-ar fi putut admira. Palmaresul este ceea ce este scris în hârtii şi nu cupele şi diplomele. Acestea puteau fi pierdute sau chiar furate”.

Eftimie: „Am încredere în acest lot”

„Mulţumesc conducerii pentru încrederea acordată. Mă bucur foarte mult că s-a reuşit achiziţionarea brandului FC Argeş. Alături de colegii mei sper să nu dezamăgim suporterii şi sînt convins că putem face o treabă bună. Obiectivul este ocuparea unui loc cît mai bun, în primele 7 echipe. În sezonul trecut au promovat în liga întîi două echipe care erau nou promovate. De ce să nu ne gîndim şi noi la acest lucru? Acum depinde şi cum vom începe campionatul. Sper să avem un început bun pentru că am încredere foarte mare în acest lot de jucători. Avem un lot valoros, cu fotbalişti care au evoluat la liga a doua, plus jucătorii cu experienţă care au venit. Mai avem nevoie de cîţiva jucători iar în perioada următoare vom completa lotul. Sperăm ca şi sponsorii să vină alături de echipă. Dacă ai rezultate, nu au cum să nu vină” a declarat Iordan Eftimie, antrenorul principal al FC Argeş.

Crivac: „Să revenim în Liga I”

”Am fost ultimul antrenor al lui FC Argeş înainte de intrarea în faliment. M-am întors la acelaşi FC Argeş dar în alte condiţii. Vreau să mulţumesc băncii tehnice a SCM Piteşti, conducerii clubului şi Primăriei Piteşti pentru performanţa realizată în sezonul trecut cînd s-a reuşit promovarea în liga a doua. Mă bucur că revin la FC Argeş. Vom începe de unde am plecat, din liga a doua. Avem încredere în jucători, în colectiv pentru că au demonstrat că au valoare. Sîntem mîndri că ne-am întors în liga a doua, dar sperăm să revenim cît mai repede în liga I”,  a spus Iulian Crivac, antrenor secund la FC Argeş.

Didiţă: „Numele FC Argeş obligă mult”

Dan Didiţă, preparatorul fizic a menționat că: „Mă bucur fosrte mult că sînt antrenor la FC Argeş. Este un nou început. Am reuşit o performanţă în sezonul trecut. Nivelul la care s-a ajuns este unul foarte bun şi sînt condiţii foarte bune pentru a face performanţă. Este foarte important ca noi să continuăm munca începută anul trecut. Numele de FC Argeş ne obligă foarte mult, dar bazîndune pe ce s-a făcut, cred că putem să construim un club adevărat demn de FC Argeş”.

Hotoboc: „Un nou început”

Dumitru Hotoboc, antrenorul cu portarii e bucuros de reîntoarcere: „Vreau să mulţumesc în primul rînd domnului Vasile Popa că s-a gîndit la mine. Sînt foarte bucuros că m-am reîntors la FC Argeş. Pentru mine este un nou început şi un pas foarte important în cariera de antrenor cu portarii. Sînt fericit, sînt bucuros şi îmi doresc foarte mult să îmi fac treaba cît mai bine”.

Vasile Popa: „Vom face o echipă competitivă”

Vasile Popa, director sportiv FC Argeş a declarat: „Vreau să felicit conducerea clubului şi autorităţile locale pentru sprijinul acordat în sezonul trecut în care s-a reuşit promovarea. Acum lucrăm la dosarul de licenţiere. Avem condiţii de liga I la Piteşti. Noi sperăm să îndeplinim obiectivele care ne-au fost trasate şi ne dorim ca prin intermediul presei toţi suporterii lui FC Argeş să vină alături de noi. Ne dorim cu toţii să renască spiritul Argeşului. Vrem să facem o echipă competitivă şi vom încerca să terminăm cît mai sus în clasament. Dacă vom avea culuar în lupta pentru promovare, să ştiţi că nu ne vom da la o parte. În staff-ul administrativ l-am cooptat şi pe Jean Barbu care va avea funcţia de director de marketing, însă el nu se va ocupa doar de partea de imagine, ci se va ocupa şi de partea tehnică. Se va sfătui cu antrenorii, va merge să vadă jocuri, să urmărească adversarii, posibili jucători pe care noi intenţionăm să-i transferăm. Jean este un mare jucător pe care l-a avut Argeşul şi are o experienţă. Sîntem în discuţie cu un sponsor adus de Jean Barbu iar în cîteva zile vom pune la punct toate detaliile colaborării. Acesta ne-a cerut expres să punem pe tricouri stema lui FC Argeş. Sîntem la început şi trebuie să aveţi răbdare”.

Lotul FC Argeş:

Portari: Octavian Popescu (CS Mioveni), Alexandru Oprican, Andrei Udeanu

Fundaşi: Cătălin Torişte (Viitorul Constana), Dorinel Oancea, George Cotigă, Mihai Deaconescu, Ionuţ Mihăescu, Dănuţ Şerbănică, Cătălin Stan(FC Braşov)

Mijlocaşi: Andrei Panait, Ionuţ Şerban, Cosmin Piscanu, Alin Popa(CS Mioveni), Antonio Cruceru(Viitorul Constanţa), Cătălin Barbu, Ionuţ Năstăsie, Andrei David, Costinel Tofan(Sepsi Sfîntu Gheorghe), Robert Grecu

Atacanţi: Marius Albu, Andrei Nilă(CS Mioveni), Constantin Stoica, Adelin Voinescu, Cosmin Căpăţănă

Staff tehnic: Iordan Eftimie – antrenor principal, Iulian Crivac – antrenor secund, Dan Didiţă – preparator fizic, Dumitru Hotoboc – antrenor cu portarii.

 

sursa: scmpitești.ro