Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Foresta își achită datorii la finațe din banii obținuți de la FCSB pentru portarul Niga

Portarul sucevean în vârstă de 19 ani a semnat un contract pe 5 ani cu gruparea FCSB din liga întîi. Toma Niga este cel de-al treilea jucător care părăsește în mod oficial Foresta în această vară, după Bogdan Rusu și Lucian Dumitriu, cei doi urmând să semneze cu nou-promovata FC Hermannstadt Sibiu.

În schimbul cedării portarului originar din localitatea suceveană Frumosu, clubul din Areni va primi doar 30.000 de euro plus 15% dintr-un eventual transfer.

“S-a perfectat transferul lui Toma Niga către FCSB. Suma de transfer este 30.000 euro plus 15% dintr-un eventual transfer. Poate pare puțin, dar eu cred că am obținut maximum, având în vedere faptul că jucătorul putea pleca și gratis din cauza restanțelor financiare pe care le aveam față de el. Acești bani vor fi virați în contul clubului, iar de acolo vor fi direcționați către Finanțe pentru a mai stinge o parte din obligații”, a anunțat președintele Consiliului de Administrație al clubului Foresta, Andrei Ciutac, conform sitului gazetasv.ro

Chiar dacă va reuși să-și achite datoriile către Finanțe, care sunt de 300.000 lei, clubul de fotbal Foresta Suceava nu va mai primi de la Primărie întreaga sumă de bani promisă pentru acest an, și anume 1,5 milioane lei. În schimb, primarul Ion Lungu a anunțat că un om de afaceri ar fi interesat să preia gruparea din Areni.

„Sunt ceva semnale că ar veni un investitor la fotbal, dar nu dezvălui astăzi mai multe amănunte. Doamne-ajută, îl așteptăm! Acest buget, de 1,5 milioane pentru fotbal, este pentru un an de zile. Noi nu mai putem da acum 1,5 milioane până la sfârșitul anului, pentru că ei nici nu i-ar putea justifica. Banii din urmă nu se pot justifica. Vor primi sume proporționale cu lunile rămase până la sfârșitul anului. Daca vine un investitor serios, anul viitor Primăria va pune la bătaie din nou 1,5 milioane și, să spunem că și investitorul respectiv ar pune tot atât, am putea să o punem de o promovare. Nu vreau să punem căruța în fața cailor, trebuie să așteptăm, tot ce vă pot spune este că cineva s-a interesat dacă Primăria rămâne alături de fotbal în cazul în care va prelua Foresta”
, a anunțat Ion Lungu, confrom aceluiași site gazetasv.ro

„Noi am hotărât ca dacă lucrurile se vor aşeza, să începem şi noi luni, pe 26 iunie. Vrem să chemăm jucătorii la stadion, să vedem cum continuăm. Sunt jucătorii pe care îi mai avem sub contract, plus cei care au fost în lotul Forestei şi cu care vrem să demarăm negocierile să vedem dacă sunt de acord să continue la Suceava, în cazul în care, repet, reuşim în zilele următoare să rezolvăm ceva”, a mai declarat, pentru Liga2.ro, Andrei Ciutac.

Foresta Suceava a încheiat, cu chiu cu vai, campionatul Ligii 2 pe locul 12, cu 41 de puncte. Jucătorii nu mai ştiu nici ei de când nu au mai fost plătiţi şi mulţi dintre ei au început deja să îşi caute alte echipe unde să îşi continue cariera, asta în cazul în care nu s-au decis să se retragă.

 

sursa: gazetasv.ro, liga2.ro

foto: gazetasv.ro