Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Hermannstadt ocupă locul doi la finalul anului, loc direct promovabil în Liga întîi

Aflată pe un loc promovabil, Hermannstadt nici nu se gândește la ratarea promovării directe în liga întîi. Pentru acest obiectiv, gruparea din Sibiu a început tare pregătirea de iarnă, au fost făcute și șase tarnsferuri de top și s-au jucat partide bune de pregătire, atât în țară, cât mai ales în primul cantonament în afara âării din istoria clubului, în Antalya care oferă terenuri cu iarbă de calitate în această perioadă a anului.

Înainte de a pleca în Antalya, sibienii au jcat trei amicale în țară.

Hermannstadt – ACS Poli Timișoara 3-0, Sabin Lupu și Lucian Dumitriu au înscris în primele două minute ale întâlnirii, iar Petrișor Petrescu a stabilit rezultatul final cu un șut din interiorul careului, în minutul 18.

Hermannstadt – Performanța Ighiu 2-1, Răzvan Fetiţa, mijlocaş dorit de Universitatea Cluj, a deschis scorul pentru ighieni cu trei minute înainte de pauză. Andrei Hergheligiu a egalat la patru minute de la reluare, din lovitură liberă, iar Ştefan Blănaru a adus victoria echipei lui Alexandru Pelici cu un minut înainte de final.

Hermannstadt – AS SR Brașov 3-0, Cosmin Neagu a deschis scorul cu un şut la vinclu, după un sfert de oră de la debutul întâlnirii. Alexandru Târnovan a majorat diferenţa, din pasa lui Neagu, iar Sabin Lupu a stabilit rezultatul final cu cinci minute înainte de pauză, la capătul unei acţiuni individuale

După Alexandru Coman, Alexandru Târnovan, Olivian Surugiu şi Alexandru Curtean, gruparea antrenată de Alexandru Pelici a bătut palma şi cu Cristian Danci (29 de ani). Mijlocaşul central din Oraviţa a evoluat ultima dată la Gaz Metan Mediaş, de unde au venit şi Surugiu, respectiv Curtean.

Cantonamentul din Antalya a cuprins șase partide de verificare  pe parcursul celor zece zile de ședere în Turcia.

FC Hermannstadt a cedat cu scorul de 2-1 primul meci de verificare disputat în cantonamentul din Antalya. Cehii de la FC Vysočina Jihlava au condus cu 1-0 la pauză. Andrei Hergheligiu a egalat în minutul 74, pentru ca, în al doilea minut al prelungirilor, cehii să înscrie golul victoriei.
Antrenorii Alexandru Pelici, Eugen Beza și Florin Berța au început meciul cu următoarea formulă de echipă: Horațiu Moldovan – Mihai Stancu, Cătălin Pîrvulescu, Ionuț Stoica, Claudiu Pamfile – Răzvan Dâlbea, Lucian Dumitriu – Sabin Lupu, Cosmin Neagu, Petrișor Petrescu – Ștefan Blănaru.  Pe parcursul meciului pentru FC Hermannstadt au mai evoluat Cătălin Căbuz – Alexandru Coman, Radu Crișan, Robert Bratu, Daniel Tătar – Robert Boboc, Marius Cătinean – Olivian Surugiu, Bogdan Rusu, Alexandru Curtean, Andrei Hergheligiu, Alexandru Târnovan.
3-0 în cel de-al doilea meci de verificare susținut în Antalya, în compania ocupantei locului întâi în primul eșalon din Kosovo, KF Llapi. FC Hermannstadt ar fi putut deschide scorul încă din prima repriză, dar mingea expediată de Răzvan Dâlbea a lovit bara.
Olivian Surugiu a deschis scorul în minutul 56, în urma unei centrări a lui Bogdan Rusu. Sibienii au fost aproape să marcheze și cu câteva minute mai devreme, dar mingea reluată de Alex Curtean a lovit bara. Același Surugiu a făcut ”dubla”, la capătul unei acțiuni personale în care a driblat inclusiv portarul kosovar (min. 60). Bogdan Rusu a înscris al treilea gol după ce a profitat de o greșeală a fundașilor adverși (min. 65).
FC Hermannstadt a câștigat cu scorul de 3-1 (2-1) în compania echipei FK Mladost Lucani, ocupanta locului 9 în clasamentul primului eșalon din Serbia. Pentru echipa noastră au marcat Alexandru Curtean (min. 20), Alexandru Târnovan (min. 40) și Andrei Hergheligiu (min. 75). Cu această ocazie, la FC Hermannstadt a debutat Cristian Danci, ultimul jucător transferat în această perioadă.
FC Hermannstadt a remizat cu SK Dnipro 1, echipă calificată în semifinalele Cupei Ucrainei. După 90 de minute scorul a fost 3-3 (2-1). Pentru FC Hermannstadt au marcat Ștefan Blănaru, Bogdan Rusu și Cătălin Pîrvulescu.
Echipa sibiană a terminat la egalitate, 1-1 meciul disputat, astăzi, în Antalya, cu FK Dinamo Vranje, liderul din Prva Liga, al doilea eșalon al Serbiei. FC Hermannstadt a fost condusă la pauză după ce a primit gol dintr-o lovitură de la 11 metri, cu 8 minute înainte de pauză. Alexandru Curtean a egalat la două minute de la reluare, cu un șut cu boltă, de la 30 de metri, peste portarul lui Dinamo, ieșit dintre buturi.
3-1 amicalul cu FC Kisvarda Mastergood, ocupanta locului secund în clasamentul Merkantil Bank Liga, cel de-al doilea eșalon al Ungariei. Acesta a fost ultimul meci de verificare susținut de FC Hermannstadt în cantonamentul din Antalya.
Petrișor Petrescu a deschis scorul, la jumătatea primei reprize, cu un lob peste portarul advers, de la 35 de metri. Ștefan Blănaru a mărit avantajul echipei sibiene (min. 42) și tot el a stabilit rezultatul la pauză, în ultimul minut al primei reprize (3-0). În partea a doua a jocului echipa maghiară a reușit să marcheze golul de onoare.
Echipa din SIbiu s-a întors duminică din Antalya și continuă pregătirea pe plan local.
sursa: fchermannstadt.ro