Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Ionel Ganea revine la Dunărea Călăraşi

După ce Adrian Mihalcea și-a reziliat contractul de comun acord cu clubul, la Dunărea Călăraşi revine Ionel Ganea (43 de ani), de această dată ca director tehnic. „Ganezul”, care are sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a fost ieri la Călăraşi şi a bătut palma cu şeful instituţiei care e principalul finanţator al echipei din Liga 2. Fostul atacant al naţionalei este acum acasă, la Făgăraş, şi îşi face bagajul pentru a se reîntoarce la Dunărea, echipă pe care a preluat-o în Liga 3 şi a promovat-o după 20 de ani în Liga 2.

Ganea a antrenat-o pe Dunărea Călăraşi în perioada aprilie 2015 – ianuarie 2016, interval în care echipa a promovat în Liga 2 şi a avut un tur de campionat în eşalonul secund foarte bun, încheind între primele clasate. În acea iarnă a plecat la FC Voluntari, echipă pe care a antrenat-o pentru scurt timp în Liga 1 şi de care s-a despărţit în aprilie 2016. Ultima dată, Ionel Ganea a pregătit-o, sezonul trecut, în Liga 1, pe ASA Târgu Mureş, în perioada aprilie – iunie 2017, grupare pe care nu a putut să o salveze de la retrogradare.

Adrian Mihalcea a antrenat-o pe Dunărea Călăraşi în perioada ianuarie 2016 – iunie 2016. În urmă cu două sezoane a terminat cu Dunărea pe locul 2 în play-off-ul Seriei 1 a Ligii 2 şi a pierdut primul baraj pentru promovare, cu UTA Bătrâna Doamnă (3-1 la Călăraşi şi 1-4 la Arad, după prelungiri), iar în sezonul recent încheiat a terminat cu Dunărea pe locul 7. Acum, Adrian Mihalcea a semnat cu UTA cu obiectiv clar, promovarea.

sursa: liga2.ro