Juventus ar putea rămâne fără stadion, după o retrocedare uriaşă făcută în Bucureşti

0

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/profan/public_html/clasamentele.ro/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

Juventus a produs o mare surpriză în acest sezon al Ligii 2, promovarea în prima ligă, după ce la începutul campionatului era nou-promovată din Liga 3. Ilie Ciuclea, patronul clubului bucureştean, intenţiona să modernizeze stadionul, pentru a-l aduce la standardele Ligii 1, însă au apărut probleme după un dosar de retrocedare. O femeie a prezentat acte prin care solicită să intre în posesie a nu mai puţin de 46 de hectare din respectiva zonă în care este şi arena lui Juventus, fiindcă e moştenitoare, iar în prima instanţă a câştigat.

Pe terenul revendicat se află baza sportivă a lui Juventus, parcul din faţa stadionului, o universitate, o benzinărie, dar şi străzi, trotuare şi spaţii verzi. Femeia a reuşit să obţină o decizie judecătorească în acest sens, care a fost însă contestată de primăria Sectorului 2 şi primăria Capitalei.

„S-a făcut o retrocedare în Parcul Motodrom. O doamnă, pe baza unor acte ilizibile, a câştigat în instanţă cu Capitala, care nu ştiu cum s-a apărat, 46 de hectare care cuprind Parcul Motodrom, Stadionul Juventus, o parte din zona Fundeni. Pe noi ne-au sesizat cei la la echipa Juventus care aveau în plan să facă mai multe investiţii, dar acum nu mai pot. Noi vom cere acte de la Arhivele Naţionale şi vrem să intervenim în proces”, a explicat primarul sectorului 2, Dan Cristian Popescu, pentru HotNews.ro.

Ilie Ciuclea, patronul lui Juventus, s-a declarat şi el surprins de decizia judecătorilor: ”Nu ştiu cum s-a ajuns aici, dar o doamnă a solicitat în instanţă să primească vreo 50 de hectare de teren în zona unde avem noi stadionul. Ieri am primit şi noi înştiinţarea. În primul rând, eu ştiu că există Legea Sportului, care spune că bazele sportive nu se supun niciunui fel de retrocedari în formă fizică. Dar e ceva de piesele lui Caragiale! Cred că această doamnă este nepoata ciobanului Bucur (n.r. cel care ar fi înfiinţat Bucureştiul), pentru că eu nu am mai auzit să existe un proprietar al unei asemenea suprafeţe de teren în Bucuresti”, a declarat Ciuclea pentru Sport.ro.

Juventus Bucureşti a promovat matematic în Liga 1 cu şase etape înainte de finalul sezonului Ligii 2. O altă problemă pe care o întâmpină acum clubul din Capitală este că în prima ligă nu îşi poate menţine antrenorului care a promovată consecutiv în ultimele două sezoane, pe Daniel Opriţa, fiindcă acesta nu are licenţă UEFA Pro. Se încearcă însă obţinerea unei scutiri pentru antrenorii care obţinut promovarea şi nu deţin licenţa respectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *