Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Juventus, încoronată campioana Ligii a 2-a

Promovată matematic cu şase etape înainte de finalul campionatului, Juventus Bucureşti a încheiat actualul sezon al Ligii 2 cu o victorie la scor de neprezentare şi cu o petrece de luat rămas bun. Echipa lui Daniel Opriţa a trecut cu 3-0 pe teren propriu de Metalul Reşiţa, ultima clasată, iar la final a primit din partea Federaţiei Române de Fotbal trofeul pentru câştigarea campionatului.

În ultimul meci al sezonului, Juventus nu a avut nicio emoţie în a câştiga toate punctele puse în joc cu Metalul Reşiţa. Chiar dacă partida a avut un aer de vacanţă, campionii Ligii 2 au înscris de trei ori în poarta ”lanternei roşii”, încheind astfel sezonul cu 84 de puncte acumulate în 34 de meciuri ale celor 38 de etape. 14 puncte o desparte de a doua clasată Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care mai are totuşi de disputat un joc.

Cristian Bustea (18) a fost primul jucător care a înscris în meciul cu Metalul, cu o lovitură de cap din interiorul careului după o minge centrată din partea stângă. Până la pauză a înscris şi Vasile Buhăescu (32), dintr-o lovitură liberă executată impecabil de la 25 de metri, la colţul scurt, aproape de vinclu. Rezultatul final l-a stabilit Florin Cazan, în minutul 83, cu un şut de la 28 de metri, pe mijlocul porţii, lobat peste portarul junior Valentin Raiu.

3-0 pentru Juventus şi Metalul Reşiţa încheie campionatul pe ultimul loc, 16, retrogradabil, cu doar 21 de puncte acumulate, însă ar putea rămâne în Liga 2, fiindcă în noul sezon există semne de întrebare cu înscrierea cel puţin a echipelor FC Braşov şi Foresta Suceava.

La finalul sezonului, după desfăşurarea a 38 de etape, Juventus Bucureşti a înregistrat în cele 34 de meciuri disputate 27 de victorii, 3 egaluri şi 4 înfrângeri, iar golaverajul este cel mai bun din campionat, 77 de goluri marcate şi doar 18 primite, punctele acumulate fiind 84.

Bărbulescu a ridicat trofeul

La finalul meciului, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, împreună cu Gabriel Bodescu, secretarul general adjunct, le-au oferit medalii jucătorilor, membrilor staffului şi conducerii lui Juventus Bucureşti, care au ridicat deasupra capului trofeul de campioană a Ligii 2, ediţia 2016-2017.

Valentin Bărbulescu a ridicat trofeul de campioană deasupra capului, în timp ce în spatele său, în centrul jucătorilor, cât mai în faţă pentru a fi văzuţi în prim-plan şi a fi fotografiaţi, au stat patronul Ilie Ciuclea, preşedintele Gheorghe Chivorchian şi Vasile Radu, omul casei, bun la toate: manager general, antrenor, orice e nevoie la club. În schimb, antrenorii Daniel Opriţa, Marian Zeciu, Ştefan Nofitovici şi Martin Tudor s-au regăsit în extremităţile grupului de jucători câştigători ai Ligii 2.

sursa: liga2.prosport.ro