Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Liga 2: Cristian Pustai speră ca Buzăul să intre în Play-off după ultimele trei dueluri de foc

LIga 2:  Cristian Pustai speră ca Buzăul să intre în Play-off după ultimele trei dueluri de foc

FC Buzău se află pe locul 5 în Liga 2 după primele 16 etape, la egalitate cu Steaua, ocupanta poziției a 6-a, și la două puncte peste FC Miercurea Ciuc. În principiu, aceste trei echipe se luptă pentru ultimele două locuri care duc în play-off-ul de promovare.

Cristian Pustai este de părere că în play-off trebuie să participe echipele care au drept de promovare, lucru ce trebuia decis de FRF la începutul campionatului, nu la finalul campionatului regular.

”Nu e fair-play să ajungi în play-off și să nu ai drept de promovare. Exact pentru asta se face play-off-ul și spui, pentru promovare! Steaua putea fi pe locul 1 în sezonul regular, dar în play-off trebuie să ai echipele care au drept de promovare! Nu mă mai interesează că te clasezi pe locul nu știu care, că sportiv vrei să ajungi pe locul 1 și legal nu ai drept de promovare” a afirmat Cristian Pustai, antrenorul FC Buzău.

Liga 2: Cristian Pustai speră ca Buzăul să intre în Play-off după ultimele trei dueluri de foc

Tehnicianul buzoienilor a decis să îl aducă la echipă pe fundașul de bandă Robert Sălceanu (17 ani), pe care chiar el l-a descoperit, sezonul trecut, când antrena Dunărea Călărași. ”Profesorul” l-a debutat în Liga 2. În 2021, Sălceanu a avut mai multe convocări la echipele naționale sub 18 și sub 20 de ani. Pentru România U18 a jucat în cinci partide, iar pentru selecționata U20 a bifat două meciuri.

După vacanța de iarnă, FC Buzău are cel mai greu program, acasă cu Astra, iar apoi va întâlni Petrolul și Concordia Chiajna. Echipa lui Cristian Pustai va pierde play-off-ul dacă înregistrează un singur pas greșit în aceste trei meciuri, dar oficial, promovarea nu este un obiectiv pentru acest sezon.

 

Clasament Liga 2, etapa 16:

foto: facebook FC Buzău