Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Mioveniul crede în promovare: L-a instalat „principal” pe Florin Marin!

Numirea lui Florin Marin la CS Mioveni va fi anunţată oficial astăzi de clubul argeşean. Fostul antrenor al FC Voluntari a condus în această dimineaţă primul antrenamentul al formaţiei galben-verde, iar acum se află la negocierile finale cu şefii clubului. Marin va încerca în ultimele etape rămase de disputat în acest sezon al Ligii 2 să prindă cu CS Mioveni cel puţin locul 3, ce duce la barajul pentru promovare.

„Acum sunt la discuţii. E foarte sigură numirea mea la CS Mioveni”, a spus Florin Marin pentru Liga2.ro.

Experimentatul antrenor Florin Marin (64 ani) a ajuns la un acord pentru preluarea băncii tehnice a echipei CS Mioveni. Tehnicianul a negociat mai bine de o săptămână cu primarul din Mioveni, Ion Georgescu. Gruparea argeşeană s-a despărţit vineri seară, la mai puţin de o zi de meciul cu Metalul Reşiţa, de Alexandru Pelici, iar interimatul în etapa a 32-a a fost asigurat de Iordan Eftimie şi Mihai Olteanu.

Florin Marin le-a mai pregătit în cariera de antrenor pe Farul Constanţa, Ceahlăul Piatra Neamţ, Progresul, Rocar, Universitatea Craiova, Dinamo, Astra, Petrolul, Jiul Petroşani, Dacia Mioveni, Oţelul Galaţi, Rapid şi Poli Timişoara, pe multe dintre acestea chiar în mai multe mandate. Ultima dată, tehnicianul a antrenat echipa de Liga 1, FC Voluntari, de unde a fost demis în luna martie a acestui an.

CS Mioveni ocupă locul 4 în Liga 2, cu 54 de puncte, la doar două puncte de locul 3, care duce la baraj, şi la patru trei puncte de locul 2, promovabil direct. Noul antrenor va debuta pe banca argeşenilor în jocul de pe teren propriu, cu Academica Clinceni, vineri, 5 mai, de la ora 15:30.

Florin Marin se pare că deja şi-a intrat în drepturi la CS Mioveni, fiindcă duminică a fost prezent la Călăraşi pentru a urmări adversarele argeşenilor din campionat, pe Dunărea şi UTA Bătrâna Doamnă. Antrenorul a stat, sâmbătă, şi în tribună la meciul CS Mioveni – Metalul Reşiţa, câştigat de galben-verzi cu 5-1.

CS Mioveni mai are cinci meciuri de disputat în acest final de sezon al Ligii 2. Adversarii pe care îi va întâlni sunt: Academica Clinceni (a), FC Braşov (d), Luceafărul Oradea (d), CS Afumaţi (a) şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe (d). În etapa a 35-a va sta.

Conform țintei imediate a argeșenilor, UTA este echipa de întrecut în clasamentul ligii secunde, „Flocea” Marin fiind „călăul” arădenilor și stagiunea trecută când a câștigat barajul de menținere/promovare în Liga 1 de pe banca Voluntariului.