Miroslava scrie istorie! Ştiinţa a promovat în Liga a 2-a după victoria de pe terenul liderului Csikszereda

0

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/profan/public_html/clasamentele.ro/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

După foarte mulţi ani, fotbalul ieşean are din nou câte un club în primele două eşaloane. Ştiinţa Miroslava, echipă care an de an s-a bătut pentru locurile fruntaşe în Seria 1 a Ligii a 3-a, a reuşit o promovare istorică în Liga a 2-a, vineri seară, la Miercurea Ciuc, după o victorie superbă cu liderul Csikszereda (1-0). Golul marcat de Alexandru Taciuc, în minutul 65, s-a dovedit a fi decisiv nu doar pentru victoria echipei ieşene, ci şi pentru promovarea în liga secundă. Asta după ce portarul lui CSM Paşcani, Jan Turiţă, reuşea să egaleze în prelungirile partidei de la Hărman (1-1), rezultat ce a propulsat Miroslava pe primul loc în serie.

Chiar dacă porneau cu şansa a traia la promovare înaintea ultimei etape, după Csikszereda şi Hărman, elevii pregătiţi de Cristian Ungureanu au rămas concentraţi până la final, au crezut în şansa lor, chiar şi atunci când la staţia de amplificare a stadionului din Miercurea Ciuc s-a anunţat, eronat, faptul că Hărmanul are 2-0 cu CSM Paşcani, iar la final au sărbătorit o promovare istorică, alături de suporterii veniţi de la Iaşi.

La sfârşitul partidei, ieşenii au încins hora bucuriei pe teren, unde au primit şi medaliile şi trofeul de campioni ai seriei din partea Federaţiei Române de Fotbal, iar petrecerea a continuat la hotel. ”Ale, ale, Miroslava e în B”, ”Campionii, campionii”, ”Cine e pe primul loc, Ştiinţa e!” au fost refrenele care au răsunat la Miercurea Ciuc vineri seară, dar şi în autocar, pe drumul spre Iaşi.

Ungureanu: ”Pentru mine e foarte important că am promovat. Venim după patru ani de muncă”

Antrenorul Cristian Ungureanu, cel care a trăit o dezamăgire imensă în urmă cu doi ani, când Ştiinţa a ratat promovarea în ultima etapă, la Pojorâta, era extrem de fericit la finalul meciului de la Miercurea Ciuc.

”Este un rezultat aşteptat de foarte mult timp. A fost un meci destul de disputat, chiar dacă ne-au dominat în mare parte din meci, am reuşit să câştigăm. Pentru mine e foarte important că am promovat. Venim după patru ani de muncă, am mai fost în postura asta, de a juca cu promovarea pe masă, dar acum am reuşit. Vreau să le mulţumesc acestor copii minunaţi, care m-au ascultat până la final. Le mulţumesc suporterilor care au fost alături de noi, conducerii, tuturor celor care au crezut în noi şi ne-au ajutat să ne îndeplinim acest vis”, a declarat Cristi Ungureanu, care a fost purtat pe braţe de către jucătorii săi.

Preşedintele Daniel Acatrinei: ”Când pui suflet, poţi obţine performanţe”

Preşedintele Daniel Acatrinei era cu ochii în lacrimi după meciul de la Miercurea Ciuc. ”E un vis devenit realitate pentru noi, vreau să le mulţumesc jucătorilor, pentru că au dat dovadă de profesionalism până la capăt. E un vis pentru care muncim de patru ani, suntem cu toţii foarte fericiţi. Am trăit la cote maxime acest meci, vă spun sincer, eram convins că vom câştiga, pentru că i-am văzut pe băieţi şi pe antrenori extrem de motivaţi, de determinaţi, i-am văzut cât de mult îşi doreau, cât de mult au tras la antrenamente. Şi Csikszereda are echipă bună, dar mi s-a părut puţin cam înfumurată, cam cu nasul pe sus. Degeaba ai jucători, dacă nu pui şi suflet. Noi am pus suflet şi asta s-a văzut. Le-am explicat jucătorilor tineri să lupte pentru ei, pentru viitorul lor, iar ei au înţeles asta. Acest rezultat nu e întâmplător. Acum n-o să se mai spună despre Miroslava că se mulţumeşte cu puţinul, că ne mulţumim doar cu podiumul. Am demonstrat că suntem o forţă. În plus, în ultimii ani am dat mai mulţi jucători şi Ligii 1. Le mulţumesc primarului Dan Niţă, antrenorilor, jucătorilor, colegilor mei, suporterilor, tuturor celor care au crezut că putem realiza acest vis”, a declarat preşedintele Daniel Acatrinei.

La revenirea acasă de la Miercurea Ciuc, echipa Ştiinţei a fost aşteptată în comună de peste 100 de persoane. Suporteri, prieteni ai jucătorilor, familiile celor de la Ştiinţa au aşteptat autocarul echipei şi au creat o atmosferă de Liga 1 în faţa Sălii Polivalente.

sursa: liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *