Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Olimpia Satu Mare a fost exclusă din campionatul Ligii 2

Luni, 29 ianuarie, preşedintele Olimpiei Satu Mare, Istvan Merkli, a înştiinţat, în scris, Departamentul Competiţii al Federaţiei Române de Fotbal de retragerea echipei din campionatul Ligii 2, „din cauza faptului că membrii fondatori şi asociaţi refuză să finanţeze clubul”. A fost, mai degrabă, o ultimă acţiune de imagine a Olimpiei, putem spune de orgoliu, deoarece oficialul ştia că în această săptămână Comisia de Disciplină şi Etică a FRF urma să dicteze o primă sancţiune de excludere a clubului din Liga 2 din cauza multiplelor litigii pe care le are cu foştii jucători.

Lucru care s-a şi întâmplat în şedinţa Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 31 ianuarie, tot atunci când a mai primit o penalizare de încă patru puncte pe lângă cele 42 scăzute până săptămâna trecută.

„Comisia a hotărât excluderea CS FC Olimpia 2010 Satu Mare din toate competiţiile organizate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, ca urmare a neachitării obligaţiilor financiare în termenul regulamentar faţă de creditorul Voicu Ionuţ Adrian”, a fost verdictul Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF din 31 ianuarie.

Odată cu această excluderea a Olimpiei se schimbă în mod oficial şi clasamentul Ligii 2. Cele două rezultate înregistrate pe teren în retur de echipa sătmăreană se vor schimba în victorii la „masa verde” pentru adversare. Cele obţinute în tur vor rămâne aceleaşi.

Metaloglobus va fi marea câştigătoare, după ce pierduse la Satu Mare cu 0-2. Bucureştenii vor câştiga acum cu 3-0, vor lua trei puncte şi vor urca de pe locul 15 pe locul 13, depăşindu-le pe Luceafărul Oradea şi Ştiinţa Miroslava.

Academica Clinceni (locul 6), care câştigase pe teren propriu, cu 4-1, meciul cu Olimpia, va suferi modificări doar la golaveraj, urmând a avea un gol mai puţin marcat şi unul mai puţin primit.

În rest, meciurile pe care Olimpia le mai avea de jucat până la finalul sezonului vor fi câştigate cu 3-0 de adversare.

Clasamentul se modifică după cum urmează:

[standings league_id=3]

 

sursa: liga2.ro