Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Pandurii și-a întinerit lotul și speră la salvarea de la faliment

Aflat în insolvență și cu mari probleme la nivel de acționariat, CS Pandurii Târgu Jiu speră totuși să termine campionatul și să găsească soluții de finanțare pentru a putea continua activitatea.

După victoria cu Internaţional Băleşti (2-0) şi remiza cu Petrolul Bustuchin (1-1), Pandurii Târgu Jiu a câştigat cel de-al treilea amical al iernii, scor 1-0 cu ACSO Filiaşi, prin golul izbutit de Adrian Şut, în minutul 7. La divizionara secundă a debutat şi atacantul Brian Lemac, adus de la “U” Cluj.

”Mai avem nevoie de cel puţin doi-trei fotbalişti. Dacă vor veni jucătorii pe care eu şi antrenorul îi dorim nu o să am nicio emoţie cu retrogradarea. Cunosc nivelul din liga secundă şi dacă voi reuşi să aduc jucătorii cu care sunt în discuţii, nu o să am emoţii”, a spus noul director sportiv al gorjenilor, Emil Dică, după ce Pandurii a semnat cu Moga, Băjan (ambii de la ASA Târgu Mureş), Milenko Skoric (Kolubara Lazarevac) şi C. Ionică (Naţional Sebiş).

Pandurii a mizat pe: Moga – D. Pîrvulescu, Turda, Celea, Drugă – Raiciu, Skoric, Şut – Tudoran, Dănăricu, Ionică, iar pe parcurs au mai intrat: D. Popescu, Jianu  – Vasilescu, Vodă, Băjan, Dodoi, B. Lemac, Dănescu (junior), Marek (junior) şi Măicăneanu (junior). Antrenor: Adrian Bogoi

Din păcate, Pandurii Târgu Jiu ar putea rămâne fără unul dintre cei mai importanţi tineri jucători pe care îi are în lot şi care a arătat o formă bună în prima parte a sezonului. Autor a şapte goluri în prima parte a sezonului, atacantul de 19 ani Gabriel Dodoi a depus memoriu pentru a deveni jucător liber, din cauza restanţelor salariale. Analizat pe 6 februarie de Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF, cazul a rămas în pronunţare pentru data de 13 februarie.

 

În pauza competiţională de iarnă, Dodoi s-a aflat pe lista de achiziţii a mai multor echipe, printre care şi liderul Ligii 1 CFR Cluj. Practic, singura şansă ca Pandurii să facă rost de bani în această perioadă era transferul tânărului jucător, după ce membrii asociaţi nu şi-au mai onorat obligaţiile financiare de mai bine de un an.

Pandurii a câştigat mult mai clar al patrulea amical, jucat în compania echipei de liga a treia, Internațional Bălești, scor 4-0, autorii golurilor fiind Bogdan Dănăricu, Brian Lemac, George Tudoran şi Cosmin Ionică.

În acest ultim test, antrenorul Adrian Bogoi a mizat pe: Jianu – Băjan, Turda, Celea, Brânzan – Raiciu, Skoric, Şut, Dănăricu, Dodoi şi Ionică, iar pe parcurs au mai intrat: Popescu – Vodă, Vasilescu, Tudoran, Pârvulescu, Lemac, Marek, Măicăneanu, Mudăvoiu şi Dănescu, ultimii patru fiind juniori. Accidentaţi, Stanca, Moga şi Şendroiu nu au evoluat.

 

Miercuri, Pandurii va întâlni liderul din Liga a 4-a Vâlcea, Flacăra Horezu, iar sâmbătă va juca cu ACS Şirineasa, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3.

 

sursa: panduriics.ro și liga2.ro

foto: panduriics.ro