Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Pariuri pe cartonașe galbene sau roșii – Cum îți mărești șansele de câștig?

Pariurile pe cartonașe sunt ignorate de mulți pariori, poate și din cauza faptului că nu se regăsesc în oferta tuturor agențiilor de pariuri online, însă ele pot fi profitabile. 

În cazul partidelor echilbrate, este mai ușor să găsești un pariu câștigător pe cartonașe decât unul pe total goluri sau pe rezultat. O analiză a meciului în acest sens are în vedere trei elemente principale: motivația, media cartonașelor galbene/roșii pe meci primite de fiecare echipă până atunci în respectiva competiție și media cartonașelor galbene/roșii pe meci arătate de arbitrul de centru până la acel meci. 

Primul factor influențează ponderea celorlalți doi. Este posibil să fie arătate multe cartonașe într-un derby sau într-un meci în care ambele formații au o motivație solidă. Depinde dacă arbitrul obișnuiește să ducă repede mâna la buzunar. 

Studiu de caz: FCSB – CFR

pastedGraphic.png

La FCSB – CFR Cluj, din returul sezonului regulat, a fost delegat arbitrul Marcel Bârsan. Multă lume a luat în râs această delegare, întrebându-se cum s-a putut ca un fluieraș „fără nume” să fie trimis la un meci atât de important. Am făcut o analiză a meciului din perspectiva unui pariu pe total cartonașe galbene și am înțeles care a fost rațiunea delegării: Bârsan era arbitrul cu cea mai mică medie de cartonașe galbene arătate pe meci. Conducerea Comisiei Centrale de Arbitraj nu avea nevoie de un arbitru care să nu inflameze spiritele arătând cartonașe în stânga și în dreapta.

Bârsan avea o medie de 4.1 cartonașe galbene arătate, FCSB avea o medie de 2.8 cartonașe galbene primite, iar CFR Cluj avea o medie de 2 cartonașe galbene primite. Așadar, cifrele indicau un pariu pe sub 4,5 cartonașe galbene în derby, cota fiind 1.80. Ce s-a întâmplat? S-au arătat doar două cartonașe în respectivul meci.

Principalele tipuri de pariu pe cartonașe

pastedGraphic_1.png

Îți mărești șansele de câștig la pariurile pe cartonașe dacă joci pe evenimente aflate în desfășurare. Evident, este vital să urmărești meciul, pentru a vedea cum se comportă jucătorii celor două echipe. Înainte de a trece în revistă câteva sfaturi care te pot ajuta să ai profit, iată care sunt principalele tipuri de pariuri pe cartonașe:

  • Prima echipă avertizată
  • Care este prima echipă care va avea un jucător eliminat
  • În ce repriza se vor arăta cele mai multe cartonașe
  • Echipa gazdă / oaspete să aibă un jucător eliminat
  • Ce echipă va primi cele mai multe cartonașe galbene
  • Va fi o eliminare în meci? da / nu
  • Total cartonașe galbene: peste / sub (în meciurile în care sunt implicate echipe indisciplinate limita poate fi 6.5, iar în partidele cu oponenți disciplinați limita poate fi 4.5)
  • Handicapuri asiatice pe cartonașe galbene
  • Numărul exact de cartonașe galbene
  • Pariuri pe jucătorul care va primi cartonaș galben/ va fi eliminat

Câteva sfaturi utile

pastedGraphic_2.png

 

Dacă pariezi live, te poți orienta după următoarele situații:

1. Cu cât o echipă face o posesie mai bună, cu atât sunt mai multe șanse ca fotbaliștii acelei echipe să fie faultați de adversarii frustrați că nu pot pune piciorul pe minge;

2. Jucătorii foarte tehnici nu pot fi opriți decât prin fault. De curiozitate, caută o statistică și vezi de câte ori este faultat Messi într-un meci. Păstrând proporția, vezi câte faulturi suferă Constantin Budescu într-o partidă din Liga I;

3. De regulă, se arată mai multe cartonașe pe final de meci, cu atât mai mult dacă este un final tensionat. Oboseala își spune cuvântul, iar jucătorii nu își mai pot controla intrările. Dacă vezi că nervii scapă de sub control, trebuie să pariezi rapid, înainte ca bookmakerii să modifice cotele;

4. Urmărește reacțiile antrenorilor. Un tehnician temperamental, care face „ca toate animalele” pe marginea terenului, le va transmite jucătorilor starea de nervozitate;

5. Un cartonaș roșu arătat devreme în meci este un îndemn la precauție pentru jucătorii echipei rămase în inferioritate numerică.

Poți completa această listă cu propriile observații făcute în timpul meciurilor pe care le urmărești. Vei vedea că pariurile pe cartonașe sunt o nișă de speculat.

Citește-le dacă le-ai ratat până acum!

4 min read