Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Președintele lui Sepsi crede că UTA s-a dăruit mai mult, dar: „Nimic nu e jucat, suntem în grafic pentru promovare”

După trei ani de zile, UTA se luptă pentru o promovare cu o altă echipă finanțată de un om de afaceri implicat în industria panificației. Dorel Găvruță și Progresul Pecica nu au reușit să îi țină piept „Bătrânei Doamne” în Liga 4-a, iar acum „roș-albii” au în cale formația celui mai apreciat „brutar” din țară. Brutăria Diószegi a câştigat pentru a treia oară titlul „Pâinea Anului în România” şi pentru a cincea oară premiul I pentru „Creaţia Artistică din Aluat de Panificaţie”.

Președintele lui Sepsi, László Diószegi, și-a însoțit echipa la Șiria alături de parteneri de afaceri și membrii din stafful de conucere a clubului covănsan. Purtând un fular în culorile „alb-roșii”, a urmărit partida de pe marginea terenului,  din vecinătatea sectorului rezervat presei și a trăit la intensitate maximă meciul. A și comentat sau mai bine spus a sugerat unele decizii de arbitru, și-a încurajat jucătorii, dar la final a recunoscut cu fair-play că UTA a meritat victoria. Ne-am propus măcar un egal, dar, din păcate, nu ne-a ieșit. În prima repriză am  ajucat foarte bine, a doua așa și așa, dar s-a văzut că UTA a și-a dorit foarte multe această victorie, dar echitabil era un rezultat de egalitate. Poate, UTA a meritat, totuși, victoria pentru că s-a dăruit mai mult”, a spus șeful viceliderului ligii secunde.

Diószegi nu se mai ferește să vorbească despre promovare la Sfântu Gheorghe. „Ca și o echipă nou promovată, nu ne-am gândit atât de sus, dar, încetul cu încetul, am prins gustul victoriei și sperăm. Suntem în grafic, cum se spune, încă nu e jucat nimic. Se bat 5-6 echipe pentru două locuri, dar mai ales pentru poziția a doua, de aia e frumos campionatul. Dacă vom promova, avem posibilitatea financiară să ținem o echipă în prima ligă fără probleme. Da, obiectivul e clar promovarea începând din această primăvară”, a adăugat finanțatorul lui Sepsi.

Chiar dacă a pierdut la Șiria, gruparea din Sfântu Gheorghe a arătat ca o echipă solidă, cu un joc destul de legat, însă cam dependentă de golgheterul său, Attila Hadnagy. Acesta nu a fost în apele sale sâmbătă, a ratat două ocazii mari în partea a doua, dar și un penalty pe finalul primului mitan. De remarcat ar mai fi și entuziasmul suporterilor lui Sepsi, care au cântat și și-au încurajat favoriții tot meciul și nu au părut prea afectați nici la finalul partidei încheiate cu eșecul lui Issa et.comp.