Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Profesionalism marca FRF: pachetul cumpărat de RCS are 4 meciuri, nu 3 cum s-a anunțat inițial!

RCS & RDS a fost singura companie care a înaintat o ofertă către Federaţia Română de Fotbal pentru a cumpăra drepturile TV din Liga a 2-a. 350 de mii de euro a fost suma oferită pentru a putea transmite câte trei meciuri pe etapă, iar cluburile au acceptat în cele din urmă, cu toate că se aşteptau să primească mult mai mulţi bani.

Televizările au început încă din etapa a 2-a, iar primele meciuri din noul sezon care au putut fi urmărite pe sticlă au fost: CSM Râmnicu Vâlcea – ASU Politehnica Timişoara (0-0), Foresta Suceava – UTA Bătrâna Doamnă (0-2) şi FC Braşov – Juventus Bucureşti (1-0). Până aici nimic anormal. Pachetul A1, cel cumpărat de RCS & RDS, permitea televiziunii DigiSport să transmită primele trei opţiuni din fiecare etapă.

Dar, la etapa a treia, în program la Digisport au apărut 4 meciuri:

19 august, ora 18:00
Olimpia Satu Mare – FC Braşov
20 august, ora 12:30
Dunărea Călăraşi – CS Mioveni
20 august, ora 15:00
UTA Bătrâna Doamnă – Dacia Unirea Brăila
21 august, ora 12:30
ASU Politehnica Timişoara – Foresta Suceava

Stupoare pentru toată lumea, nimeni nu știe nimic, conducători, echipe, nimeni.

Birould e presă al FRF a reacționat imediat și a lămurit imediat situația. Federalii ne spun că în articolul în care era anunţat câştigătorul licitaţiei pentru drepturile TV ale ediţiei 2016-2017 a Ligii 2 au produs o ”regretabilă eroare”, transmiţând greşit conţinutul Pachetului A1. DigiSport are, mai nou, dreptul de a transmite primele patru opţiuni din fiecare etapă a Ligii 2, nu trei, aşa cum a şi televizat în etapa a doua a Ligii 2.

FRF a transmis vineri că, ”în fapt, este vorba despre obligativitatea transmiterii a trei meciuri şi dreptul de a transmite patru”. E doar un mic detaliu, o eroare, pe care, probabil, preşedintele Răzvan Burleanu a făcut-o şi în şedinţa de miercuri cu reprezentanţii cluburilor din Liga 2, atunci când le-a adus la cunoştinţă ce cumpără RCS & RDS şi ce bani urmează să încaseze de pe urma drepturile TV, deoarece niciunul dintre conducătorii din Liga 2 nu știau nimic. Poate mai sunt și alte lucruri care nu le știu conducătorii cluburilor de Liga a 2-a …

 

sursa: liga2.prosport.ro