Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Reacții după FCSB – Lazio 1-0

Nicolae Dică, antrenorul FCSB, a declarat la PRO X: ”Mă bucur că am câștigat. Am făcut o partidă bună, chiar dacă am avut unele probleme pe faza defensivă. Îmi doream să câștigăm, așa am pregătit meciul să facem prsing. Important e că nu am primit gol acasă. În retur, Lazio va fi mult mai motivată. Vom avea o partidă foarte grea. Lazio pleacă în continuare favorită. Credem în calificare, puțini credeau. Sper din tot sufletul să scoatem maximum și din următoarele meciuri. Gnohere îmi cerea schimbare din minutul 55, a fost primul meci din 2018 pentru el. Vlad este un portar de viitor. Atmosfera a fost senzațională. Ne bucurăm că i-am făcut fericiți pe oameni”.

Florin Tănase este optimist pentru retur și a declarat imeiat după partidă pentru PRO X: ”O seară reușită. Mă bucur că nu am primit gol și avem prima șansă la calificare. Mulțumim fanilor care au venit din toată țara. Cu așa atmosferă să tot joci. Lazio are jucători foarte valoroși, dar nu este o echipă de speriat. Poate fi eliminată, nu ușor, dar cu atenție pe Olimpico, o putem face. După acest meci Vlad va avea un moral foarte bun. Am marcat, dar a trebui să ne și apărăm. Am crezut în victorie. Lazio nu a câștigat niciun campionat ca să nu o putem elimina. Nu ar fi o minune dacă o eliminăm. Sperăm să trecem cu bine și de derby-ul cu Dinamo și de ce nu să trecem pe primul loc, dacă CFR Cluj se va încurca. Cred că va fi o atmosferă frumoasă și pe Olimpico, dar suntem obișnuți”.

Constantin Budescu, liderul echipei, crede în șansa FCSB: ”Este bine că n-am primit gol și am câștigat. Puteam face 2-0, dar am luat o decizie proastă la acea fază. Și Lazio a avut ocazii. Ne-am dori să jucăm toate meciurile cu stadionul plin. Am făcut unul dintre cel mai bun meci de când sunt eu la FCSB. Șansele de calificare rămân 50-50. Avem nevoie de victorie cu Dinamo și să nu pierdem returul de la Roma. Vlad este din ce în ce mai bine. A înțeles din greșile comise, și cu siguranță va ajunge un portar mare”.

Intervievat tot de PRO X, Andrei Vlad, portarul FCSB a spus că: ”Suntem foarte bucuroși pentru victorie. Trebuie să facem și la Roma un meci mare și să ne calificăm. Le mulțumesc celor care m-au criticat, m-au ambiționat de 10 ori mai mult. Colegii și antrenorii m-au încurajat foarte mult după greșeala comisă cu CFR Cluj. Trebuie să am cât mai multe meciuri memorabile ca să am ce-mi aminti la bătrânețe. Am foarte multe porecle. Messi de la domnul Becali, Ceaușescu de la Budescu. Nu mă supăr. Dumnezeu a fost cu noi astăzi. Nu știu cum a reușit Morais să scoată mingea de pe linia porții. Cred că ne calificăm. Încerc să fiu echilibrat”.

De partea cealaltă, tot pentru PRO X, Simone Inzaghi, antrenorul lui Lazio Roma nu a digerat prea bine înfrângerea, pe care o consideră nedreaptă: „Am avut ghinion, singurul lucru care nu s-a întâmplat astăzi a fost faptul că nu am înscris. Din fericire însă, mai este partida retur, și dacă vom juca la fel, sunt sigur că ne vom califica. E un moment de criză doar în ceea ce privește rezultatele, pentru că echipa joacă bine. Sunt încrezător că vor veni și rezultatele și așa trebuie să fie și jucătorii. La gol nu trebuia să facem greșelile pe care le-am făcut, dar în fotbal se mai întâmplă. Sperăm ca săptămâna viitoare să ne facem suporterii fericiți. Ne așteptam la jocul FCSB, pentru că evolua pe teren propriu, și chiar dacă nu meritau să câștige jocul din această seară, merită felicitați. Au jucători valoroși, Gnohere a făcut un joc foarte bun și ne-a deranjat mult”.