Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Ripensia, echipa cu 4 titluri şi 2 cupe, revine în eşalonul secund după 69 de ani

În noul sezon al campionatului Ligii 2, ediţia 2017-2018, va evolua şi un club legendar. Pe lângă Ştiinţa Miroslava, Metaloglobus Bucureşti, SCM Piteşti şi AFC Hermannstadt, campioanele seriile 1, 2, 3 şi 5, din Liga a 3-a a promovat şi Ripensia Timişoara, o echipă care revine în prim-plan după o pauză de 69 de ani. Gruparea roş-galbenă a câştigat în ultima etapă seria a 4-a şi a obţinut biletul către al doilea eşalon fotbalistic al României, acolo unde evolua ultima dată în 1948, după care s-a desfiinţat.

Ripensia a avut nevoie de o victorie în ultimul meci al sezonului, pe teren propriu, şi a obţinut-o lejer, trecând cu 4-0 de Pandurii Târgu Jiu II (Adrian Zaluschi 33′ – pen., Andrei Dumiter 43′, Ndiaye Mediop 88′, 90′), astfel că a promovat în anticamera Ligii 1 după doar cinci ani de la reînfiinţarea clubului care a acumulat în perioada interbelică 4 campionate şi 2 cupe ale României şi care s-a stins în urmă cu aproape şapte decenii.

Timişoara va avea astfel trei cluburi în primele două eşaloane ale fotbalului românesc: ASU Politehnica, Ripensia şi ACS Poli, în cazul acestuia din urmă neştiindu-se încă sigur unde va evoluat, în Liga 1, acolo unde se luptă pentru evitarea retrogradării, sau în Liga 2.

Continuatoarea Ripensiei care are 4 titluri şi 2 cupe ale României

Ripensia a primit şi o veste bună în cadrul Adunării Generale a Federaţiei Române de Fotbal de sâmbăta trecută. Atunci, clubul timişorean a fost afiliat definitiv după ce conducerea a făcut toate demersurile legale pentru ca noua structură să fie recunoscută ca şi continuatoarea celei care are în palmares patru titluri de campioni şi două cupe ale României. Până acum, după ce anul trecut obţinuse promovarea în Liga 3, a fost afiliată provizoriu.

 

 

Cât îi priveşte lotul pentru Liga 2, preşedintele Ripensiei spune că antrenorul Remus Steop va miza, cel puţin în prima parte a campionatului, pe jucătorii care au reuşit promovarea. ”Am avut o întâlnire cu jucătorii şi stafful tehnic. Eu sunt pentru stabilitate şi continuitate. Probabil nu vor fi mai mult de două-trei veniri. O să dăm credit, cel puţin în turul campionatului, grupului care a realizat performanţa. Noi suntem recunoscători şi ei sunt primii care primesc credit. Le-am promis şi cred că aşa cum au făcut în Liga a 3-a nu îmi vor înşela încrederea. Vor fi nişte plecări, dar nu din rândul celor care au dus greul campaniei. E normal”, a spus Ienovan.

Adrian Popa, la echipă din Liga a 6-a: „Ripensia reprezintă altceva. Obiectivul va fi promovarea”

În lotul Ripensiei pentru campionatul Ligii 2 se va regăsi şi Adrian Popa (28 de ani), căpitanul echipei şi jucătorul care i-a fost alături clubului încă din 2012, din Liga a 6-a Timiş. Fost atacant, acesta a coborât în ultima perioadă în defensivă pentru a-şi ajuta echipa.

Popa este unul dintre cei mai importanţi jucători pe care Remus Steop îi are sub comandă, fiind în top 5 ca prezenţe, cu 22 de meciuri jucate dintr-un total de 26 şi care are şi un gol marcat.

”Până acum ne-am îndeplinit fiecare obiectiv. De două ori am ajuns şi în fazele superioare ale Cupei României. Sunt foarte fericit că am reuşit să promovăm. Am început rău, cu o înfrângere şi în tur şi în retur, am fost la şapte puncte de Sebiş, multă lume nu ne mai dădea şanse, de vreo şapte etape am arătat cine e cu adevărat Ripensia Timişoara şi ce trebuie să însemne cu adevărat. Le mulţumim suporterilor care au venit în număr mare, vreau să le dedic această promovare, o merită, vrem să readucem Ripensia în Liga 1. Sezonul trecut a fost o presiune mai mare pentru că am ratat promovarea şi nu ne mai permiteam un pas greşit. Anul acesta până în ultima etapă nu am simţit nicio presiune, doar în ultimele două zile şi chiar la începutul meciului au fost puţine emoţii. Reşiţa a fost a doua urmăritoare şi s-a ţinut de noi până în ultima etapă”, a declarat, citat de PressAlert, Adrian Popa, care este originar din Braşov şi este frate cu mult mai cunoscutul Iulian Popa, jucător care acum evoluează la FC Braşov, însă în trecut său a bifat meciuri în Liga 1 şi pentru „stegari”, Rapid sau Voinţa Sibiu.

Căpitanul Ripensiei spune că obiectivul echipei în Liga 2 va fi promovarea. ”Pentru Timişoara consider că e un lucru foarte bun. Mai este şi ASU Poli, nu ştiu ce se va întâmpla cu ACS Poli. Eu spun că Ripensia reprezintă altceva, nu ştiu ce va fi în Liga a 2-a. Presupun că obiectivul va fi promovarea, aşa a fost în fiecare an. Ripensia înseamnă o echipă care îşi doreşte tot timpul să fie pe primul loc”, a spus Adrian Popa.

Antrenorul Remus Steop, la a doua promovare în Liga 2

Antrenorul Ripensiei, Remus Steop, este la a doua promovare bifată în campionatul Ligii 2, după cea cu Fortuna Covaci. ”În primul rând îi felicit pe aceşti jucători minunaţi, care azi (n.r. – vineri) au fost, ca şi pe parcursul acestui campionat, deosebiţi, au dovedit că au caracter. Au un mare merit în proporţie foarte mare pentru promovare. Îi felicit pe cei din spatele nostru, conducerea Ripensiei… Vestiarul şi-a dorit dintotdeauna, de când am preluat echipa. Odată cu trecerea timpului au devenit din ce în ce mai puternici. Chiar şi statistica arată că meritam locul 1. Intensitatea la care am jucat, exactitatea, constanţa în tot ceea ce am făcut, ne dă dreptul să sperăm la ceva în perioada aproapiată imediat după această promovare. Mă bucur că au avut încredere în mine şi am reuşit să le transmit această mentalitate de învingători. A fost un campionat foarte disputat, probabil noi am jucat cel mai frumos fotbal, am jucat pentru suporteri. Mă bucur pentru medalie, e o amintire pe care o voi păstra cu sfinţenie. E prematur să ne gândim aşa departe, timpul ne-a adus bucurii”, a declarat şi Remus Steop după ce echipa timişoreană a obţinut promovarea în eşalonul secund.

 

sursa: liga2.prosport.ro