SCM Piteşti se transformă odată cu promovarea în Liga 2 în clubul legendarului Nicolae Dobrin

0

Warning: Attempt to read property "post_excerpt" on null in /home/profan/public_html/clasamentele.ro/wp-content/themes/covernews/inc/hooks/blocks/block-post-header.php on line 43

Consiliul Local Piteşti, întrunit în această după-amiază, în şedinţă extraordinară, a decis cumpărarea brandului FC Argeş. Municipalitatea a aprobat suma de 660.000 lei pentru cumpărarea acestui brand care urmează să fie oferit echipei SCM Piteşti. Oficialităţile locale speră ca echipa de fotbal a Piteştiului, nou-promovată în liga secundă, să evolueze din această toamnă cu denumirea de FC Argeş.

rimarul Cornel Ionică era foarte mulţumit de votul consilierilor care au fost de acord să sprijine fără rezerve fotbalul piteştean.

„FC Argeş trăieşte din nou şi asta ne-am dorit cu toţii. Toată lumea se bucură. Toţi consilierii mi-au arătat astăzi că doresc ca sportul piteştean să beneficieze de cele mai bune condiţii pentru a putea face performanţă. Este o zi istorică pentru FC Argeş. Am dus oferta până la limita cerută de ANAF. Suntem foarte interesaţi ca SCM Piteşti să continue în liga a doua sub denumirea de FC Argeş. Noi am alocat suma solicitată de ANAF. Am decis să alocăm suma de 550.000 lei + TVA. Am făcut şi pasul acesta şi credem că putem rezolva schimbarea denumirii în timp util şi la FRF. Este un interes foarte mare în rândul piteştenilor pentru fotbal. Pe unde mă duc toţi mă întreabă de FC Argeş. Vor ca echipa să aibă cele mai bune condiţii pentru a face performanţă. În acest moment avem motive de satisfacţie. Piteştenii au de acum încolo toate motivele să vină la stadion şi să susţină fotbalul. Avem speranţa că vom putea moderniza stadionul cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii care a mai finanţat şi alte obiective sportive din ţară. Avem toate documentele depuse aciolo şi avem promisiunea că vom primi banii necesari. Ne dorim şi un finanţator puternic lângă noi pentru că noi suntem serioşi. Aşteptăm cu interes ca mediul de afaceri să vină lângă noi şi să ducem fotbalul argeşean unde îi este locul”, a spus edilui Cornel Ionică.

FC Argeş Piteşti, club înfiinţat în 1953, a intrat în faliment în 2013, atunci când şi-a încheiat activitatea sportivă, deşi evolua în campionatul Ligii 2. Din palmaresul clubului unde a activat Nicolae Dobrin, Marin Radu, Adrian Mutu, Nicoale Dică sau Bogdan Argeş Vintilă fac parte două titluri de campioană (1972, 1979), o finală pierdută a Cupei României (1964-65; 1-2 cu Ştiinţa Cluj-Napoca), o finală pierdută a Cupei Balcanice (1985; 1-4, 3-1 cu Iraklis Thessaloniki) şi mai multe prezenţe în Cupa Oraşelor Târguri, Cupa Campionilor şi Cupa UEFA.

SCM Piteşti a fost înfiinţat de primăria Piteşti în anul 2010 pentru a susţine activitatea sportivă în oraş după ce situaţia FC Argeş devenise din ce în ce mai complicată şi se anticipa falimentul. Până acum a evolua doar în Liga 3, iar în acest sezon a obţinut promovarea în Liga 2 din Seria 3, sub comanda antrenorului Nicolae Dică.

 

sursa: liga2.prosport.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *