Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Sepsi Sfântu Gheorghe a promovat în Liga 1

Echipa de fotbal Sepsi Sfântu Gheorghe a promovat pentru prima dată în Liga 1, după ce duminică a învins-o în deplasare pe Metalul Reșița cu scorul de 1-0 (0-0), într-un meci din etapa a 37-a a Ligii 2, rezultat care îi asigură clasarea pe locul secund la finalul sezonului.
Unicul gol a fost înscris de Issa Thiaw, care a transformat un penalty în minutul 88. Sepsi Sfântu Gheorghe nu mai poate fi ajunsă de ocupanta locului 3, UTA Bătrâna Doamnă Arad, de care o despart cinci puncte, fiecare echipă mai având de jucat un meci.
Antrenorul Sepsi Sfântu Gheorghe, Valentin Suciu, a declarat că echipa sa, care a promovat în prima ligă a fotbalului românesc, a reușit să „scrie istorie”, obținând o performanță pe care nu au reușit să o obțină alte cluburi „cu bani mai mulți și cu jucători mai buni”.
„Ne bucurăm foarte mult pentru că am făcut istorie, până la urmă, în județul Covasna și mă bucur că fac parte din această istorie. Îmi felicit băieții care au muncit, s-au dăruit și au demonstrat tuturor că pot mai mult. Acum un an de zile ne gândeam să nu retrogradăm, iar acum am promovat în prima ligă. Suntem în fața unei performanțe pe care nu au reușit-o jucători și antrenori mult mai mari decât suntem noi, iar noi am reușit. Am promovat, am muncit foarte mult, chiar foarte mult, am avut stabilitate și dorința de performanță și am reușit. Alții au avut bani mai mulți și jucători mult mai buni decât noi și nu au reușit”, a declarat Valentin Suciu.
El a mai spus că obiectivul său este ca echipa să se mențină în prima ligă, dar și că își dorește ca OSK să aibă un stadion care să se ridice la standardele primei ligi, pentru a-și putea disputa meciurile acasă.
„Pentru noi, pentru cei din Sfântu Gheorghe pot să spun că este o onoare și o sărbătoare fiecare meci, chiar dacă îl câștigăm sau îl pierdem. Pot să precizez că vom căuta în continuare jucători și oameni pe lângă noi care își doresc performanță. Imi doresc o echipă bună și o clasare cât mai bună anul viitor. Noi ne-am dori să jucăm la Sfântu Gheorghe, conducerea clubului face toate eforturile ca să jucăm acasă. Sper că o să reușească să rezolve treburile administrative și financiare ca să putem juca acasă, până la urmă am promovat pentru Sfântu Gheorghe, nu ca să jucăm la Brașov sau la Târgu-Mureș sau altundeva”, a mai spus Valentin Suciu.
Echipa Sepsi OSK a fost așteptată duminică seară de câteva sute de suporteri în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, după victoria cu Metalul Reșița.
Patronul echipei, Dioszegi Laszlo, a declarat că intenționează să mai aducă 6-7 jucători noi, menționând, totodată, că obiectivul său este clasarea pe locul 10 în prima ligă.
„Am fost primiți extraordinar de frumos la Sfântu Gheorghe, 3-400 de oameni ne-au așteptat. Promovarea în prima ligă este un vis care, iată, a devenit realitate. Este o bucurie pentru mine să pot dărui ceva pentru orașul acesta minunat, care e mic, dar cu suflet mare. Țelurile noastre sunt ca în prima ligă să facem un parcurs frumos, care înseamnă locul 10-11, deci să nu ne facem de râs orașul. Neapărat mai trebuie să aducem jucători, suntem conștienți de asta. Echipa aceasta a fost foarte bună pentru liga a doua, dar ne mai trebuie întăriri, 6-7 jucători foarte buni pentru liga întâi. Restul jucătorilor o să rămână, fiindcă au contribuit la această mare victorie și merită toți să aibă o șansă în prima ligă”, a spus Dioszegi Laszlo.
Conducerea clubului a început să caute sprijin financiar atât în țară, cât și în Ungaria, dar și să pregătească stadionul din Sfântu Gheorghe pentru următoarele meciuri.
„Deja am început să trimitem CV-ul către mai multe firme din România și Ungaria și sperăm să primim răspuns pozitiv. La stadion, deja, am început pregătirile, am pus scaunele, de săptămâna viitoare va fi nebunie și am chemat suporterii să ne ajute pentru că singuri, într-o lună și jumătate nu putem face minuni”, a mai spus acesta.
Dioszegi a dezvăluit și un mic secret al echipei. „Înaintea fiecărui meci din liga a doua, toți jucătorii s-au strâns în cerc două minute și au spus Tatăl Nostru de la început la coadă, cei români în română, cei maghiari în ungurește și cum atâta rugăciune nu putea rămâne neascultată, iată că am reușit să intrăm în Liga 1”, a mai menționat Dioszegi.
Sepsi ar fi încheiat pe locul 2, sinonim cu promovarea directă, chiar dacă ar fi remizat cu Metalul Reșița. Echipa din Sfântu Gheorghe era avantajată de rezultatele directe împotriva formației arădene.