Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Sistemul competițional rămâne neschimbat, s-a stabilit și data începerii

Ediţia 2017-2018 a Ligii 1 va începe la mijlocul lunii iulie, s-a stabilit în şedinţa Comitetului Executiv al FRF de azi. Prima rundă a noului sezon se va disputa pe 14, 15 şi 16 iulie, toate partidele fiidn televizate ca și până acum.

În stagiunea trecută, modelul belgian după care s-au ghidat diriguitorii fotbalului românesc când au trecut la varianta cu play-off şi play-out a fost contestat de unii. S-a discutat aprins despre hibele din regulament, care au determinat FCSB să se adreseze la TAS, dar mai ales despre lipsa de interes pentru play-out, în condiţiile în care multe formaţii nu aveau pentru ce să lupte, fiind salvate de la retrogradare.

 Federaţia a simţit nevoia unei schimbări şi, potrivit informaţiilor oferite de Digi Sport Special, a contactat o serie de experţi din Olanda pentru a găsi o alternativă mai bună. S-a ajuns astfel ca FRF să propună schimbarea sistemului, astfel încât competiţia să fie mai spectaculoasă şi mai dinamică. Propunerea a rămas însă fără rezultat.

Tot în şedinţa de azi s-a decis ca sezonul viitor să înceapă pe 9 iulie, dată la care se va disputa Supercupa României. Partida dintre Viitorul şi FC Voluntari va avea loc la Botoşani, pe arena de 7.782 de locuri.

sursa: digisport.ro