Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Steaua poate fi campioană dacă termină la egalitate cu Viitorul!

LPF, pe site-ul oficial, susține că Viitorul ar lua titlul la egalitate de puncte cu FCSB, pentru că ar avea rezultate directe mai bune în play-off. Steliștii reclamă faptul că nicăieri nu scrie asta explicit în regulament, așa că se folosește criteriul meciurilor directe din tot campionatul (adică sezon regulat + play-off). Și acolo FCSB stă mai bine decât Viitorul: are două victorii, un egal și o înfrângere!

În Belgia, țara din care am importat sistemul cu play-off, a fost o situație similară celei dintre FCSB și Viitorul. În sezonul 2010-2011 din  Belgian Pro League, Genk și Standard Liege au terminat play-off-ul la egalitate de puncte, 51.

Standard stătea mai bine la rezultate directe în play-off (2-1 și 1-1). Dar Genk a fost declarată campioană, pentru că nu s-au luat în calcul doar meciurile din play-off, ci toate partidele directe, adică inclusiv cele din sezonul regulat, unde Genk câștigase cu 4-2 și 2-0.

Exact situația de acum din Liga 1! FCSB a câștigat ambele confruntări din sezonul regulat (3-1 și 2-0). În play-off a pierdut în deplasare, 1-3, și a remizat la București, 1-1.

sursa: gsp.ro