Superliga, etapa 13: Sepsi dă semne de revenire
Vineri
UTA – Rapid 2-2
Rivale istorice, UTA și Rapid au deschis runda cu numărul 13 a SuperLigii cu un spectaculos 2-2 pe „neutrul” din Oradea, ce se vrea casa arădenilor până ce gazonul de pe „Francisc Neuman” va fi înlocuit. Echipa lui Mircea Rednic are meritul că a revenit de două ori pe tabelă în fața unei formații aflate pe podium, cu pretenții de titlu și chiar se poate considera dezavantajată de arbitraj. La scorul de 1-1, pe finalul primei reprize, Stolnik trimite pe lângă Moldovan, Borza respinge balonul după linia porții, dar nici arbitrii din teren și nici cei din Camera VAR nu validează reușita gazdelor. Trupa lui Bergodi avea meargă în avantaj la cabine, dar traseul de culoare al „roș-albilor”, Abeid – Ofosu – Luckassen avea să închidă conturile cu 14 minute înainte de final. UTA ajunge la patru remize la rând, pune la păstrare 11 puncte și joi dispută și restanța de la Ovidiu, cu Farul.
Sâmbătă
AFC Hermannstadt – Dinamo 4-0
Dinamo a fost carne de tun la Sibiu. Hermannstadt le-a dat patru „câinilor roșii”, câte două pe repriză și și-a consolidat poziția de play-off. Ovidiu Burcă a optat în premieră pentru sistemul de joc 442, dar nu a făcut decât să-și deregleze echipa care nu a fost deloc în joc pe Cibin. Remiza cu CFR Cluj a fost un singur foc de paie, căci bucureștenii și-au demonstrat toate limitele și suporterii sunt mai nemulțumiți ca niciodată. Echipa e pe penultimul loc în clasament, iar meciul cu Poli Iași devine aproape capital pentru viitorul lui Burcă.
Farul Constanța – Universitatea Cluj 1-1
Pentru UTA nu e o veste prea bună că Farul nu a bătut-o pe U. Cluj în această seară, ci va pune toate tunurile pe arădeni în restanța de joi. Băieții lui Gică Hagi au alergat o repriză să repare greșeala portarului Aioani, taxată de Cîmpanu. A fost nevoie de o pasă de geniu a lui Budescu, care a desfăcut toată apărarea „șepcilor roșii” și l-a lăsat pe Băluță cu portarul în față și mingea pe voleu. Până la urmă, a ieșit o remiză muncită de ambele părți, iar U. Cluj începe să spere la un loc de play-off. Superliga, etapa a 13-a: Farul se încurcă cu U. Cluj înainte de vizita UTA-ei în restanță, Dinamo – umilită pe Cibin!
Duminică
Politehnica Iași – FC U Craiova 1948 1-1
Moldovenii lui Grozavu au fost la câteva secunde un succes pe care-l avea în mână în superioritate numerică în ultima jumătate de oră. Ex. utistul Alin Roman a marcat un gol spectaculos, cu un șut de la 28 de metri, iar ieșenii au mai avut și alte ocazii importante. La fel de adevărat este că și oltenii au avut ocaziile, lor inclusiv un gol anulat al lui Bahassa. La fel de frumoasă a fost și reușita din primul minut de prelungire a nigerianului Jibril Ibrahim, tot de la distanță. Așadar, italianul Giovanni Costantino debutează cu o remiză înainte de a o găzdui pe UTA, duminică, la ora 14.
Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești 1-3
„Lupii” au întrerupt seria de șase meciuri fără victorie și trei fără gol marcat pe unul dintre terenurile grele ale SuperLigii. Petrolul a făcut spectacol pe „Ion Oblemenco”, iar scorul de 1-3 e chiar mic pentru ceea ce s-a văzut pe teren. Grozavu a marcat golul partidei cu o „scăriță” de efect și tot experimentatul atacant a mai avut o reușită anulată pentru offside. Când a închis partida, cu o lovitură de cap impecabilă, Marian Huja a izbucnit în lacrimi. Fundașul prahovenilor revenise pe teren în Cupă, la Pecica, după un an în care a fost ținut pe margine după o accidentare gravă, dar duminică seară a jucat din nou și în campionat. Suporterii Universității și-au pierdut răbdarea și l-au contestat inclusiv pe patronul Mihai Rotaru. Așadar, surpriză mare la cel de-al 300 meci al arbitrului arădean Ovidiu Hațegan pe scena primului eșalon fotbalistic românesc.
FCSB – FC Voluntari 0-0
De când i-a închis poarta UTA-ei la Arad, FC Voluntari a mai reușit alte două rezultate „albe” și în fața unor formații cu pretenții de titlu. Acum două săptămâni acasă, cu U. Craiova și duminică seară, pe „Arena Națională”, cu liderul FCSB. Dorit și de Rednic, Rotariu putea debuta cu assist pentru trupa patronată de Gigi Becali, dar Compagno a tras în portar. Forcingul de final al celor de la FCSB a produs trei ocazii importante, ratate de ex. utiștii Miculescu și Ov. Popescu, dar mai ales de Băluță, care a reluat în bara din dreapta lui Fernandez. Era al 5-lea minut de prelungire, dar ilfovenii au mai avut timp să mai tragă și ei odată periculos pe poartă, printr-un alt fotbalist al „Bătrânei Doamne”, Angelo Cocian.
Luni
Sepsi OSK – FC Botoșani 5-2
Era un meci de totul sau nimic pentru Liviu Ciobotariu pe banca lui Sepsi. Iar la finalul primei reprize cu Botoșaniul a fost nimic, la scorul de 2-2, dar la finalul disputei a fost…totul. Covăsnenii le-au dat o „manita” moldovenilor, fiind ajutați și de ex. utistul Benzar, care și-a bătut propriul portar. Echipa din Sfântu Gheorghe speră din nou la play-off, în timp ce Dan Alexa a declarat că ar dori să plece deja de la Botoșani, căci simte că e depășit de situație.
CFR Cluj – Oțelul Galați 0-0
Cea mai bună apărare din SuperLigă a rămas în picioare și pe terenul lui CFR Cluj, acolo unde echipa lui Mandorlini a pierdut șansa să se apropie la un punct de liderul FCSB. Mai mult, gălățenii au avut ocaziile lor de a marca și nu puține, prin Teles, Tănasă, Cisotti și Fatai. Din tabăra gazdelor, cel mai activ a fost Philip Otele. Fostul mijlocaș al UTA-ei a pus pe tavă mingea pentru Juricic și Betancor, dar aceștia au ratat. La rândul său, nigerianul a finalizat și el periculos, însă Dur-Bozoancă a respins.
Vineri, 20 octombrie
UTA – Rapid 2-2
R. Pop 19, Luckassen 75 / Funsho 12, 45
Sâmbătă, 21 octombrie
AFC Hermannstadt – Dinamo 4-0
Balaure 5, 53, Jipa 19, Alhassan 90+1
Farul Constanța – Universitatea Cluj 1-1
Băluță 66 / Cîmpanu 16
Duminică, 22 octombrie
Politehnica Iași – FC U Craiova 1-1
A. Roman 11 / Ibrahim 90+1
Cartonaș roșu: Lacroix ( FC U Craiova) 66
Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești 1-3
Kurtic 74 – penalty / Musi 57, Grozav 70, Huja 90+1
FCSB – FC Voluntari 0-0
Luni, 23 octombrie
Sepsi OSK – FC Botoșani 5-2
R. Benzar 15 – autogol, Alimi 38 – penalty, 66, Aganovic 47, I. Gheorghe 85 / David 25, Florescu 41
CFR Cluj – Oțelul Galați 0-0
Clasament
Etapele următoare:
Etapa a 14-a
Vineri, 27 octombrie
Ora 17.30 FC Voluntari – Sepsi Sf. Gheorghe
Ora 20.30 Dinamo București – Politehnica Iași
Sâmbătă, 28 octombrie
Ora 14.00 Oțelul Galați – FC Hermannstadt
Ora 20.30 Petrolul Ploiești – FCSB
Duminică, 29 octombrie
Ora 14.00 FCU Craiova 1948 – UTA Arad
Ora 20.30 FC Rapid 1923 – Universitatea Craiova
Luni, 30 octombrie
Ora 17.30 FC Botoșani – Universitatea Cluj
Ora 20.30 CFR 1907 Cluj – Farul Constanța
Etapa a 15-a
Vineri, 3 noiembrie
Ora 18.00 Politehnica Iași -Oțelul Galați
Sâmbătă, 4 noiembrie
Ora 16.30 Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Petrolul Ploiești
Ora 21.00 Universitatea Craiova – FCU Craiova 1948
Duminică, 5 noiembrie
Ora 15.00 Universitatea Cluj – FC Voluntari
Ora 17.30 Farul Constanța – FC Botoșani
Ora 20.30 FCSB – FC Rapid 1923
Luni, 6 noiembrie
Ora 18.00 UTA Arad – Dinamo București
Ora 21.00 FC Hermannstadt – CFR 1907 Cluj
Citește și ...
Superliga, etapa 18: Dorinel Munteanu a făcut instrucție cu FCSB
Superliga, etapa 17: U Cluj întoarce Rapidul de la 2-0
Superliga, etapa 16: Galați umilește UTA și vrea loc de play-off