Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Cifrele etapei cu numărul 15 din Liga 1

Harlem Gnohéré a reuşit o triplă în runda a 15-a şi a ajuns la 30 de goluri marcate în numai 72 de meciuri jucate în principala competiţie internă din România (17 goluri pentru Dinamo / 13 pentru FCSB). El este doar al 14-lea străin care reuşeşte să atingă această bornă în Liga 1.
Tot la acest capitol, de notat întâia reuşită pentru Wallace da Silva, golul brazilianului contând decisiv în obţinerea primei victorii în campionat de către Juventus Bucureşti. De asemenea, Alexandru Băluţă a marcat pentru a 20-a oară în Liga 1 (3 goluri pentru Viitorul / 17 goluri pentru CS Universitatea Craiova), în timp ce Ionuţ Larie şi-a trecut pentru a 10-a oară numele pe tabelă.
Etapa a 15-a a consemnat şi o serie de cifre rotunde. Conform LPF, Alexandru Albu (Concordia), Alexandru Răuţă (FC Voluntari) şi Florinel Coman (FCSB) s-au aflat la a 50-a prezenţă în Liga 1, iar Paul Batin (Concordia) şi Paul Anton (Dinamo) au bifat fiecare meciul cu numărul 150 în campionat.
Unul dintre cele mai frumoase jocuri ale rundei s-a disputat la Chiajna, acolo unde CS Universitatea Craiova s-a impus în extremis şi a oprit seria excelentă a gazdelor, provocându-le acestora a 100-a înfrângere în Liga 1.
În ceea ce priveşte lista debutanţilor, aceasta s-a completat cu patru nume, dintre care doi sunt tineri autohtoni născuţi după 1 ianuarie 1998: Virgil Ghiţă (Viitorul / născut în 1998), Twumasi Kofi (Viitorul), Denis Grațian Haruț (născut în 1999 / Poli Timişoara) şi Abraw Camaldine (Poli Timişoara).
Nu în ultimul rând, remarcăm performanţa lui Constantin Budescu, cel care a reuşit o triplă la capitolul pase decisive, fiind primul care bifează o asemenea performanţă în stagiunea curentă.
Clasament golgheteri: 
Harlem Gnohéré – 8 goluri.
Paul Batin, Alexandru Băluţă, Alexandru Tudorie, George Ţucudean – 7 goluri;
Laurenţiu Buş, Gustavo Vagenin – 6 goluri.
Silviu Balaure, Emmanuel Culio, Alexandru Ioniţă II, Jo Santos, Florin Tănase – 5 goluri.
Clasament pasatori decisivi:
Ciprian Deac – 6 pase decisive.
Diogo Salomao – 5 pase decisive.
Constantin Budescu, Eric de Oliveira – 4 pase decisive.