Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Supercupa României: CFR Cluj – CSU Craiova 2-4 după penalty!

Supercupa României: CFR Cluj – CSU Craiova 2-4. CS Universitatea Craiova este câștigătoarea Supercupei României, după 0-0 în 90 de minute și 4-2 la lovituri de departajare contra campioanei CFR Cluj.

În prima repriză, oltenii au avut o posesia sterilă, Marius Constantin a trimis pe lângă poartă după un corner iar campionii au ratat prin Sigurjonsson care a șutat pe lângă poartă și Debeljuh care nu a reușit să reia după o centrare a lui Deac.

În repriza a doua, CFR Cluj a preluat controlul, Costache a trimis pe lângă poartă cu capul iar e celaltă parte, Bălașa a trimis și el peste poartă, tot cu capul.

La loviturile de departajare, Craiova s-a impus după două respingeri reușite de Mirko Pigliacelli. Gustavo, Găman, Cicâlău și Markovic au marcat pentru juveți, Rodriguez și Costache au marcat pentru clujeni dar Păun a ratat și a trimis Supercupa în Bănie.

Supercupa României: CFR Cluj – CSU Craiova 2-4

CFR Cluj: Arlauskis – Manea, Bouhenna, Graovac, Camora – Rodriguez, Sigurjonsson – Chipciu, Deac, Petrila – Debeljuh. Rezerve: Bălgrădean, Păun, Omrani, Latovlevici, Costache, Tahiri, Hoban, Gîdea, Cestor. Antrenor: Marius Șumudică

CSU Craiova: Pigliacelli – Conte, Constantin, Bălașa, Vătăjelu – Nistor, Mateiu – Cîmpanu, Cicâldău, Ivan – Koljic. Rezerve: Lazar, Screciu, Bic, Vlădoiu, Markovic, Fedele, Gustavo, Găman, Mitran. Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Stadion: Arena Naţională (Bucureşti)
Arbitri: Cojocaru Adrian Viorel (Galaţi) – Badea Marius (Râmnicu Vâlcea) și Tunyogi Ferencz (Zalău).

„Banii vin și se duc, trofeele rămân. Sunt foarte fericit pentru fani, e frumos să câștigi un trofeu. Am doi dintre cei mai buni goalkeeperi din România, e greu pentru mine să aleg. În repriza a doua ne-am gândit la penalty-uri, iar pe final chiar am introdus jucători fix pentru loviturile de departajare. Mirko a primit informații despre executanți, însă, normal, a avut și noroc”, a declarat Ouzounidis la final.

„Aceste lovituri de departajare sunt o loterie pentru mine. Un rezultat nedrept, au fost mai inspirați la penalty-uri și au câștigat, bravo lor! A fost foarte cald. E un trofeu, îmi pare rău că nu l-am câștigat, dar pe mine mă interesează să merg cât mai departe în competițiile europene. a declarat Șumudică.