Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

De abia spre seară aflăm componența ligii secunde și țintarul: Pîncota – pe nicăieri?

Astăzi, UTA ar trebui să-și cunoască oficial adversarii din unica serie de Liga a II-a valabilă pentru ediția de campionat 2016-2017. Claudiu Drăgan, directorul sportiv al „alb-roșiilor”, este la București, dar de abia la ora 16 va intra în „vâltoarea” evenimentelor.

Ședința se anunță una destul de aprinsă și asta pentru că sunt grupări care încă tremură pentru locul lor în liga secundă. Sunt 22 de locuri disponibile și doar 17 formații eligibile, dintre cele cu dreptul de a evolua în eșalonul secund. În primul rând, Petrolul Ploieşti a intrat în faliment și nu s-a înscris în Liga 2-a, ACS Poli Timişoara a fost reprimită în Liga 1, în locul falimentarei Rapid Bucureşti, iar Farul Constanţa şi-a retras cererea de participare în Liga 2 şi vrea în Liga 3 dar posibil să se desființeze. Apoi, urmează câteva echipe ce sunt în „aer”, gen SC Bacău (ce are de doi le speranțe să se redreseze din punct de vedere financiar), ACS Berceni (care speră să fie „adoptată” de Constanța sub denumirea ACS Suporter Club Constanţa), în timp ce Șoimii Pîncota (rămasă fără finanțarea autorităților locale) nu e nici în car nici în căruță, după ce – din câte se parte – discuțiile cu Oțelul Galați s-au întrerupt la un moment dat. Cât despre Rapid e puțin probabil să fie primită în Liga a 2-a atâta timp cât nu mai are antrenori, jucători și variante de a continua.

Prin urmare, la start vor fi cu siguranță prezente: Dunărea Călăraşi, Dacia Unirea Brăila, FC Academica Clinceni, UTA Arad, Chindia Târgovişte, CS Mioveni, FC Braşov, FCM Baia Mare, CS Baloteşti, ACS Berceni, CSM Râmnicu Vâlcea, Olimpia Satu Mare, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Juventus Bucureşti, CS Afumaţi, ASU Poli Timişoara și Luceafărul Oradea. La pândă, gata să intre și ele în schemă, stau și retrogtradatele Foresta Suceava (Rapid CFR Suceava), Unirea Tărlungeni (cu o „acostare” la Ștefănești) și Metalul Reșița.

Însă, Federația ar trebui să facă lumină după-amiază, când vom afla și ordinea în care se vor înfrunta competitoarele în noul sezon și, totodată, data de primei etape. Dacă aceasta din urmă va rămâne 6 august, adică această sâmbătă, UTA își va amâna meciul pe motiv că are trei jucători convocați la naționala Under 19 pentru dubla amicală cu Israelul. Man, Tănase și Petre revin la Arad vineri din Italia, odată cu restul delegației utiste, iar sâmbătă zboară cu avionul spre Capitală.