Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit cel mai bun unsprezece din Liga 1, etapa 1

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit cel mai bun unsprezece din Liga 1, etapa 1.

Portar:

Eduard Pap (FC Botoşani / 27 de ani) – A debutat în cel de-al optulea sezon pe prima scenă cu un penalty apărat şi cu alte câteva intervenţii prin care a ţinut neatinsă plasa porţii moldovenilor.

Fundași:

Mihai Bălaşa (Universitatea Craiova / 26 de ani) – A dat siguranţă defensivei prin intervenţiile sale. De asemenea, s-a remarcat şi prin calitatea paselor.

Bogdan Mitrea (Sepsi OSK / 33 de ani) – Din postura de căpitan, fundaşul covăsnenilor şi-a condus echipa spre victorie. A înscris al 26-lea gol din carieră în Liga 1.

Cristian Săpunaru (Rapid / 37 de ani) – Este antrenorul giuleştenilor din teren, experienţa sa fiind un mare câştig pentru Rapid, care a revenit în Liga 1 după șase ani.

Mijlocași:

George Cîmpanu (Universitatea Craiova / 20 de ani) – Tânărul mijlocaş al craiovenilor a făcut un joc foarte bun. A pasat decisiv pentru singurul gol al meciului.

Ciprian Deac (CFR Cluj / 35 de ani) – A înscris pentru a 68-a oară în Liga 1, 58 de goluri fiind reuşite în tricoul grupării clujene.

Romario Pires (Farul / 32 de ani) – A făcut un joc defensiv foarte bun, oprind la timp încercările ofensive lansate de arădeni.

Deian Sorescu (Dinamo / 23 de ani) – A fost jucătorul etapei, asta datorită celor trei goluri marcate, dar şi a modului în care, din postura de căpitan, şi-a condus echipa spre victorie.

Atacanți:

Rajko Rep (Sepsi OSK / 31 de ani) – Introducerea sa pe teren în repriza secundă a sporit forţa atacului covăsnenilor. A marcat la debut.

Adrian Bălan (Rapid / 31 de ani) – A marcat golul care a adus victoria giuleştenilor. A fost a 38-a reuşită în 129 de meciuri bifate pe prima scenă.

Claudiu Petrila (CFR Cluj / 20 de ani) – A fost din nou decisiv pentru clujeni, la fel ca în prima etapă din stagiunea trecută, când a marcat golul victoriei cu Academica.

Antrenorul etapei:

Dario Bonetti (Dinamo / 59 de ani) – A revenit în Ştefan cel Mare după nouă ani şi a reuşit, după doar câteva antrenamente, să-i mobilizeze pe jucători, care au răspuns pe teren cu un joc bun, la finalul căruia Dinamo a luat toate cele trei puncte.

Liga Profesionistă de Fotbal a stabilit cel mai bun unsprezece din Liga 1, etapa 1.

Deţinătorii drepturilor tv şi Liga Profesionistă de Fotbal au desemnat la finalul fiecărui meci cel mai bun jucător. Iată care au fost fotbaliştii evidenţiaţi în partidele primei etape:

FC Botosani – FCSB 0-0, Eduard Pap (FC Botoşani)

Sepsi OSK Sf. Gheorghe – Academica Clinceni 2-0, Rajko Rep (Sepsi OSK)

CFR Cluj – FC U Craiova 1948 3-2, Claudiu Petrila (CFR Cluj)

Gaz Metan Mediaş – CS Mioveni 1-0, Ioan Filip (Gaz Metan)

Universitatea Craiova – FC Argeş Piteşti 1-0, Andrei Ivan (Universitatea Craiova)

UTA Arad – FCV Farul Constanţa 0-0, Romario Pires (FCV Farul)

FC Rapid 1923 – Chindia Târgoviste 1-0, Adrian Bălan (FC Rapid – FOTO).

Dinamo – FC Voluntari 3-2, Deian Sorescu (Dinamo).  

 

foto: lpf.ro