Clasamente fotbal

Clasamente fotbal, liga 1, liga 2, liga 3, Premier League, La Liga, Serie A, Bundesliga

Liga 2: FC Brașov este matematic în Play-out

Liga 2: FC Brașov este matematic în Play-out

FC Brașov a încheiat anul 2021, cele șase luni de la înființarea direct în Liga 2, pe un modest loc 16, cu un bilanț dezastruos: trei victorii, trei remize și zece înfrângeri, care au dus la o zestre de doar 12 puncte. Treiantrenori a avut FC Brașov în 16 etape: Ilie Stan (etapele 1-9), Andrei Șanta (etapele 10-13) și Călin Moldovan (etapele 14-16).

Echipa care a cesionat locul din liga secundă de la Corona Brașov are unul dintre cele mai slabe atacuri din campionat. Brașovenii au marcat doar 14 goluri în 16 meciuri. Doar Unirea Constanța (13), Dunărea Călărași (12) și Dacia Unirea Brăila (7) stau mai prost la acest capitol. Defensiva a fost un alt punct nevralgic al brașovenilor. Gafele portarilor, dar și erorile fundașilor au dus la primirea a 28 de goluri în 16 meciuri.

”Eu am făcut 9 puncte în primele nouă etape, apoi am fost dat afară. În ultimele șapte etape, echipa a mai luat doar 3 puncte în meciul cu Unirea Constanța. Sunt convins că făceam mai multe puncte și terminam peste Timișoara în clasament. Acum să vedem dacă prinde măcar barajul!”, a spus Ilie Stan.

Liga 2: FC Brașov este matematic în Play-out

Echipa brașoveană va evolua în play-out, unde va încerca să se salveze de la retrogradare. Până atunci însă, în ultimele trei meciuri din sezonul regular programate în 2022, înainte de intrarea în play-out, echipa lui Călin Moldovan va mai întâlni Poli Iași (deplasare), Metaloglobus (acasă) și FK Csikszereda (deplasare), adversari destul de dificili.

 

Clasament Liga 2, etapa 16: